Майже 650 черкащан замовили витяг про земельну ділянку через Інтернет

Майже 650 черкащан замовили витяг про земельну ділянку через Інтернет

У Черкаській області з липня цього року діє онлайн-послуга «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». За цей час майже 650 осіб замовили витяги з ДЗК вдома через Інтернет. Адже це дуже зручно: не потрібно витрачати кошти на проїзд і час у черзі.
На офіційному веб-сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру http://map.land.gov.ua (у розділі «Публічна кадастрова карта») працює електронний сервіс замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Сервіс дозволяє здійснити оплату за допомогою електронного платіжного засобу та замовити одержання витягу в будь-якому зручному для вас центрі надання адміністративних послуг. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

– Надання витягу про земельну ділянку – найбільш поширена послуга в сфері земельних відносин. Лише за одинадцять місяців цього року на Черкащині видано 57 тисяч 600 витягів, – розповів перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Сергій Шестаков. – Саме для оперативності та зручності громадян і запроваджено онлайн-послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру».

У систему інтегрована функція онлайн-оплати через сервіс моментальних платежів Liqpay Приватбанку. Ця послуга коштує 53 гривні, банківська комісія не стягується. Підтвердження про надіслану заявку та повідомлення про те, що документ готовий, замовник отримує на свою електронну пошту.

Витяг із ДЗК потрібен для оформлення спадщини, відчуження землі, її продажу чи дарування, а також реєстрації права власності на ділянку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x