В області очікується нетривала хвиля холоду

В області очікується нетривала хвиля холоду

На Черкащині більше місяця утримується підвищений температурний фон. За минулі вихідні середньодобові температури повітря становили 0-3º тепла, що на 3-6º вище кліматичної норми на цей час і більше відповідає початку листопада, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Вдень 12 грудня над Великобританією зародився циклон, який переміщувався на схід північною Україною. Його атмосферні фронти сьогодні вночі на Черкащині зумовили невеликі опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Із небезпечних явищ метеостанції області зафіксували посилений вітер 15-16 м/с, а в Умані до 21 м/с. До кінця дня погоду Черкащини формуватиме холодна частина циклону, який відходить за межі України, тому сильний вітер утримається і жителям області слід бути уважними та обережними – не наближатися до дорожніх знаків та ліній електропередач.

За прогнозом синоптиків, впродовж робочого тижня очікується чергова, нетривала хвиля холоду, з нічними температурами повітря 2-7º морозу, вдень близько 0º. Проте температурний фон залишиться підвищеним, що сприяє економії паливно-мастильних матеріалів. Істотних опадів не передбачаються. Однак унаслідок періодичних перепадів температури повітря через 0º на дорогах місцями прогнозується ожеледиця.

У гідрометцентрі області попереджають, що похмура, сира та вітряна погода із високою відносною вологістю може негативно позначитися на здоров’ї людей, особливо похилого віку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x