Черкаські обранці внесли зміни до обласного бюджету

Черкаські обранці внесли зміни до обласного бюджету

На останній сесії обласної ради депутати ухвалили зміни до обласного бюджету на 2015 рік. Розподілені додаткові кошти з державного бюджету незабаром мають надійти до місцевих бюджетів Черкащини.
Зокрема, Черкаська область отримала 44 млн грн стабілізаційної дотації, з яких 37,4 млн грн спрямують до бюджетів районів і міст. Крім того, області виділено 17,3 млн грн освітньої та 11,5 млн грн медичної субвенції, які розподілено між місцевими бюджетами відповідно до вимог Уряду. З отриманих коштів за рішенням Уряду передбачено спрямувати 2,5 млн грн на компенсацію освітніх та 1,3 млн грн медичних послуг, що отримують внутрішньо переміщені особи. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Як зазначила директор Департаменту фінансів ОДА Наталія Кравченко, здійснений розподіл стабілізаційної дотації, освітньої та медичної субвенцій дасть змогу забезпечити підвищення заробітної плати працівників бюджетних установ області та провести розрахунки за енергоносії.

– На сесії обласної ради депутати ухвалили рішення про виплату одноразової грошової допомоги, яка становить 50 тис грн, 7 родинам загиблих воїнів у зоні АТО, – сказала Наталія Миколаївна і додала, що Уряд перерозподілив кошти субвенцій з державного бюджету на фінансування програм соціального захисту населення.

− У результаті такого перерозподілу на 17,2 млн грн збільшується субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, – пояснює Наталія Миколаївна. – 14,8 млн грн субвенції розподілили відповідно до нарахованих населенню пільг та субсидій, решту 2,4 млн грн мають розподілити після 15 грудня. Також на 2,3 млн грн збільшується субвенція на надання пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Ще 38,3 млн грн субвенції ми отримали на погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємствам тепло-, водопостачання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x