В Інституті пожежної безпеки вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

В Інституті пожежної безпеки вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2015 року ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій та представники влади взяли участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Звертаючись до присутніх, в.о. проректора Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко відзначив героїчний подвиг рятівників-ліквідаторів, які ціною власного життя й здоров’я стали на захист безпеки мільйонів людей.

«353 випускники навчального закладу брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, багато із них вже немає в живих, але їх імена навічно залишаться в нашій пам’яті. Кожне з них викарбуване на стіні Монументу Героям Чорнобиля», – відзначив Олександр Михайлович.

В Інституті пожежної безпеки вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

– Минає час, проте Чорнобиль залишається незагоєною раною як для самих учасників тих страшних подій, усіх жителів України, так і для світової спільноти загалом, – наголосив голова обласної ради Олександр Вельбівець. – Саме ваші колеги-рятувальники першими піднялися на боротьбу із невидимою радіаційною небезпекою. Тож сьогодні – наш доземний уклін, наша довічна вдячність усім, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям брав участь у ліквідації наслідків аварії. І наш із вами обов’язок – допомагати тим, хто потребує нашої підтримки, належно піклуватися про героїв-ліквідаторів, усіх потерпілих внаслідок катастрофи.

Він також відзначив, що обласна влада постійно підтримувала й надалі допомагатиме «чорнобильцям». Зокрема, у цьому році на пільгове медичне забезпечення постраждалих з обласного бюджету виділено 7,3 млн грн, в тому числі 5,8 млн грн надано у вигляді субвенції регіонам; передбачено кошти на діяльність громадських організацій інвалідів «Союз Чорнобиль України» та «Діти Чорнобиля» у сумі 71 тис грн та 172 тис грн відповідно.

Слова вдячності за подвиг і самопожертву ліквідаторам висловив також заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль. Спогадами про страшне лихо, участь у приборканні наслідків катастрофи поділились її безпосередні учасники – «надзвичайники».

За традицією світлу пам’ять випускників, героїв Чорнобиля-Героїв України та усіх вогнеборців-чорнобильців присутні вшанували покладанням квітів до Монументу, приспущенням Державного Прапору України і хвилиною мовчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x