В УДПУ студенти влаштували «Вечорниці на Андрія»

В УДПУ студенти влаштували «Вечорниці на Андрія»

Напередодні Дня Андрія Первозванного студенти факультету української філології під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання Інни Терешко запросили на унікальне народознавче обрядодійство «Вечорниці на Андрія». Кожен, хто завітав на захід, мав змогу відчути атмосферу автентичного українського свята на Андрія. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

Як і в давнину, дівчата допомагали господині готувати вечерю, співали пісень, чекаючи на парубків, ворожили на жіночу долю. А коли прийшли хлопці, почалися справжні гуляння з жартами, піснями, танцями, іграми і залицяннями. Фольклорні ансамблі «Софія» (керівник – Василь Семенчук) та «Лелія» (керівник – Тетяна Хлівна) виконали народні пісні – ліричні, що проникали в душу, й веселі та жартівливі, що додали неймовірного запалу народознавчому святу. Глядачі мали можливість насолодитися звучанням колоритної музики троїстих музик та виконанням автентичних танців. Під час обрядодійства звучали співомовки, небилиці, жарти й пісні, записані студентами-філологами під час проходження етнографічної та фольклорної практик на Черкащині. Увінчалися українські вечорниці традиційним кусанням калити та пригощанням усіх присутніх смачними варениками і запашною калитою присутніх. Закінчився народознавчий захід дружнім виконанням фінальної пісні, що стала своєрідним символом єднання нації.

В УДПУ студенти влаштували «Вечорниці на Андрія»

Завідувач кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання, професор Наталія Сивачук від імені всіх присутніх подякувала учасникам та організаторам обрядодійства «Вечорниці на Андрія» за справжнє народознавче свято, можливість відчути атмосферу українських молодіжних гулянь.

В УДПУ студенти влаштували «Вечорниці на Андрія»
В УДПУ студенти влаштували «Вечорниці на Андрія»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x