120 гривень за гектар ріллі: такою має бути соціальна угода на селі

120 гривень за гектар ріллі: такою має бути соціальна угода на селі

У Кобриновому Тальнівського району Тетяна Карачун, заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних та соціальних питань, провела виїзний прийом громадян та взяла участь у засіданні виконкому сільської ради.

Про це «Новій Добі» повідомили в Тальнівській РДА.

На рубежі років засідання було присвячене підсумки роботи за минулий та планам на поточний рік. Сільський голова Юрій Книш звернув особливу увагу на певні проблеми щодо виконання плану, які виникли по причині непроходження платежів через відділення Держказначейства. Попри ці труднощі, він запевнив, що всі невиконані роботи, як-то, продовження вуличного освітлення, ремонту доріг тощо, будуть перенесені на поточний рік. В ході обговорення планів на 2014 рік від членів виконкому сільської ради вносилися конкретні пропозиції.

Тетяна Карачун звернула увагу присутніх на проблеми діяльності закладів соціальної сфери села. Зокрема, на вирішенні питання співфінансування оплати праці вчителів навчально-виховного комплексу, функціонування двох ФАПів, ремонту сільського будинку культури. Тетяна В’ячеславівна наголосила: «У поточному році слід приділити особливу увагу питанню поглиблення співпраці органів місцевого самоврядування з керівниками сільськогосподарських підприємств в плані укладення соціальних угод. Сума соціальних угод повинна бути не менше 120 гривень за 1 гектар, а кошти від них повинні бути спрямовані на вирішення конкретних завдань. Це дасть можливість місцевій владі контролювати виконання соціальних угод товаровиробниками, а громаді – бачити наочно позитивні зміни на краще».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x