Народний депутат дбає про сільську медицину

Народний депутат дбає про сільську медицину

Лікарню в Селищі, що на Корсунщині, побудовано в далекому 1926 році. Спочатку в ній розміщувалось 5 ліжок, а в 1956 році їхня кількість збільшилась до 30. У той час сільська лікарня мала пологове й дитяче відділення, лабораторію, стоматологічний кабінет, жіночу консультацію, реєстратуру, чоловічі та жіночі палати для хворих і палату для тяжкохворих. Протягом багатьох років закладом завідував лікар Макар Іванович Клименко, а на той час у лікарні працювали понад 30 працівників.

Сьогодні Селищенська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини обслуговує жителів декількох сіл району, а саме: Селище, Сухини, Гута-Селицька, Тараща, Переможинці, Прутильці та інші. Таким чином, нині заклад забезпечує медичної допомогою 2 500 жителів дорослого віку та 302 дітей. У зв’язку з так званими реформами в медичній галузі чиновники вже неодноразово хотіли скоротити ліжко-місця в лікарні, однак завдяки безпосередньому втручанню народного депутата Геннадія Бобова відділення продовжує працювати. Нині в Селищенській амбулаторії працюють 19 осіб, із них 3 лікарі, 9 осіб середнього медичного персоналу, 2 особи молодшого технічного персоналу, 5 технічних працівників.

Лікарі роблять усе можливе для того, щоб вчасно поставити діагноз і вилікувати хворих. Адже, як відомо, правильно і своєчасно встановлена причина хвороби – це запорука успіху при її лікуванні. Лаборант Селищенської амбулаторії Тетяна Андріївна Ткаченко – справжній фахівець своєї справи. Вона вміє працювати навіть із дуже складною технікою та обладнанням. На жаль, як і багатьом її колегам в інших закладах, їй доводиться працювати в тому числі й на застарілому обладнанні.
Першочерговою потребою амбулаторії було придбання сучасного програмованого фотометра – приладу для визначення біо­хімічних показників крові. Адже аналізатор крові, яким донедавна була вимушена користуватися Тетяна Андріївна, дуже старий – 1974 року випуску, та ще й неодноразово перебував у ремонті. Він міг вийти з ладу в будь-який момент, а це б означало, що сотні хворих були б позбавлені необхідної допомоги. Адже лише минулого року в лабораторії Селищенської амбулаторії ЗПСМ було зроблено 27 506 аналізів. Щоб вирішити це питання, колектив закладу звернувся до свого народного обранця Геннадія Борисовича Бобова.
Народний депутат надав необхідну допомогу закладу. У грудні сучасний програмований фотометр передали селищенським лікарям.

«Громади Селищенської, Сухинівської та Дацьківської сільських рад дуже вдячні Геннадію Борисовичу за допомогу, яку він надає нашому медичному закладу. Зокрема, лише цього року за його сприяння заклад безоплатно отримав вугілля для опалення приміщень, а також сприяння в ремонті санітарного автомобіля, який використовується медперсоналом для обслуговування викликів до хворих, які не можуть самостійно дістатися лікарні. Тож від імені медичного колективу та пацієнтів лікарні щиро дякуємо Геннадію ­Борисовичу за допомогу в вирішенні наших нагальних проблем. Бажаємо міцного здоров’я, мирного неба та успіхів у його нелегкій праці для благополуччя і добробуту виборців», – говорить завідувач Селищенської амбулаторії ЗПСМ Сергій Євгенович Вальков.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x