Смачні й корисні напої для зими

Смачні й корисні напої для зими

Подбати про свій імунітет можна із задоволенням – для цього радимо приготувати для себе й родини гарячі вітамінні напої. Такі чаї та настоянки не лише корисні, але й смачні та нескладні у приготуванні. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Настій із плодів шипшини
Шипшина містить достатню кількість вітаміну С, який захищає наш організм від різних захворювань, у тому числі й ГРВІ. У плодах рослини аскорбінової кислоти в
10 разів більше, ніж у смородині, і в 50 разів більше, ніж у лимонах. Щоб приготувати настій із шипшини, слід 10-12 висушених плодів промити і потовкти, покласти в термос і залити на ніч окропом. Напій рекомендовано пити через трубочку в зв’язку зі здатністю настою руйнувати емаль зубів.

Імбирний чай
Імбир є досить сильним антиоксидантом, який містить велику кількість вітаміну С. Він відновлює роботу підшлункової залози і печінки, стимулює роботу щитоподібної залози, поліпшує пам\’ять, очищає судинну стінку від атеросклеротичних бляшок.
Імбирний чай: корінь імбиру натерти на грубій терці так, щоб вийшло 2 столові ложки. Покласти отримане в літрову банку і додати 1-2 столові ложки зеленого чаю, 3 столові ложки лимонного соку, 1 столову ложку меду. Залити все окропом і дати годину настоятися.

Обліпиховий чай
Обліпиха – прекрасний засіб від застуди й кашлю, особливо корисна при лікуванні верхніх дихальних шляхів. До того ж обліпиха сприяє поліпшенню перистальтики кишечнику, допомагає при закрепах, знижує загальний холестерин у крові й артеріальний тиск. Щоб приготувати 500 мл обліпихового чаю, слід узяти
100 грамів плодів обліпихи, 2 столові ложки кориці й аніс до смаку. Плоди подрібнюємо в ступці або блендері, додаємо мед, аніс і заливаємо окропом. Настоювати 5-7 хвилин.
Чай з ромашки відмінно запобігає простудним захворюванням і заспокоює нерви. Спосіб приготування: у 0,5 літра окропу заварити 2-3 ст. л. сухої трави ромашки. Настояти протягом години. Додавати відвар до звичного чаю у пропорції 1:1. Підсолодити можна цукром, а краще – медом.

Вітамінний чай з обліпихою та м\’ятою наситить наш організм вітамінами й органічними кислотами, допоможе запобігти запальним процесам у період застуди і додати життєвих сил. 1-2 ст. л. сухого листя обліпихи і стільки ж листя м\’яти помістити в літрову ємність і залити окропом. Дати настоятися протягом 2-3 годин, потім процідити, додати 2 ст. л. меду. Напій перед вживанням необхідно підігріти.

Чайний напій із плодів шипшини, горобини і листя кропиви
Столову ложку плодів шипшини, стільки ж п\\лодів горобини і 2 ст. л. сухої трави кропиви залити 1 склянкою окропу і нагрівати на водяній бані протягом 15 хвилин, при цьому постійно помішувати. Відвар ретельно процідити, остудити і додати ще 1 склянку кип\’яченої води. Отриманий напій вживати
3 рази на день по 0,5 склянки перед прийомом їжі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x