Мій організм – фортеця

Мій організм – фортеця

Організм людини – дуже складний взаємодіючий механізм. Найголовніший наш союзник у боротьбі проти хвороб – імунітет. Тож як зробити свою невидиму «броню» міцнішою? Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Імунна система виконує в організмі неймовірно важливу роль – оберігає від інфекцій, вірусів і мікробів. Це ціла система, що підтримує в нас здоров’я, бадьорість і витривалість. У декого імунітет міцний від народження, і навіть у люті епідемії такі люди легко уникають хвороб. Натомість дехто підхоплює будь-яку «проходячу повз» болячку і «не пропускає» жодної епідемії грипу.

На жаль, у багатьох із нас імунітет ослаблений через погану екологію, неправильне харчування, малу рухливість і нестачу свіжого повітря. Імунітет також може знижуватися в період сезонних загострень захворювань. У цей час підвищується ризик захворіти гострою респіраторною вірусною інфекцією, грипом, ангіною. Крім того, мікробам, вірусам і бактеріям, які ми так ретельно виганяємо зі свого життя, нічого іншого не залишається, як мутувати, щоб протистояти новим умовам. Тому замість того, щоб думати, який арсенал ліків закупити перед початком сезону застудних епідемій, краще подбати про підвищення імунітету.

Свій імунітет можна і потрібно підтримувати в хорошій формі. Для цього варто дотримуватися ряду простих правил:
1. Частіше бувайте на свіжому повітрі, прогулюйтеся в лісі або парку.
2. Стежте за своїм раціоном: свіжі фрукти та овочі, каші повинні постійно бути присутніми в меню. Також важливо не переїдати, не зловживати жирною, борошняною і смаженою їжею. Приймати їжу слід 3-5 разів на день, невеликими порціями. Снідати обов’язково.
3. Займайтеся фізичними вправами. Почати можна з легкої ранкової гімнастики, поступово збільшуючи навантаження. Чудово було б привчити себе до ранкових пробіжок на свіжому повітрі.
4. Ворог усього нашого організму – це стрес. Тому необхідно намагатися зберігати максимально позитивний настрій, більше думати про хороше, частіше посміхатися. Психологи впевнені, що оптимізм – найкраща профілактика будь-якої недуги!
5. Хороший сон. Постійне недосипання призводить до збою роботи організму в цілому, тому намагайтеся ввечері менше сидіти перед телевізором або комп’ютером і вчасно лягайте спати.

Дотримуючись цих нехитрих рекомендацій, ми допоможемо повноцінно виконувати свої функції не тільки імунній системі, а й організму загалом. Не слід нехтувати й аптечними засобами: сучасний ринок пропонує безліч вітамінів та імуностимулюючих препаратів, зокрема й на рослинній основі. Однак перед початком прийому вітамінів чи харчових добавок спершу проконсультуйтеся з лікарем, щоб підібрати комплекс саме тих вітамінів, яких вам, можливо, бракує.

«Полегшеним» варіантом загартовувань холодною водою може стати контрастний душ. Він зміцнює не тільки імунну систему, а й стінки судин, привчає нас як до низької температури, так і до її перепадів, що надзвичайно важливо в холодну пору року.
Для отримання максимального захисту від хвороб слід поєднувати здоровий спосіб життя і прийом засобі, що зміцнюють імунітет. У цьому випадку хвороби обійдуть вас стороною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x