«Візерунки зимових свят» презентували в художньому музеї

«Візерунки зимових свят» презентували в художньому музеї

16 грудня 2015 року в обласному художньому музеї обласної ради відкрилася виставка дитячих робіт «ВІЗЕРУНКИ ЗИМОВИХ СВЯТ».

Вже традиційно тут презентують свої роботи вихованці зразкової художньої студії декоративно прикладного мистецтва «Сходинки» дитячо-юнацького клубу «Ровесник». Керівник – досвідчений майстер народної творчості Галина Тимошенко. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Цього року до виставки долучилися і вихованці художньої студії «Сузір’я» Дитячого юнацького клубу «Сузір’я», керівник – молода черкаська художниця Ольга Курська. Обидві студії входять до складу Позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради.

Студія декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки» створена в 2007 році майстром художньої кераміки Національної спілки майстрів народного мистецтва України Галиною Тимошенко, а в 2011 році студії присвоєно звання Зразкової художньої студії.

Студія «Сузір’я» створена у 2015 році черкаською художницею Ольгою Курською. Майстриня закінчила кафедру образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ імені Б. Хмельницького. За роки навчання проявила себе як художник з активною соціальною позицією та багатим творчим потенціалом. Учасник багатьох соціально-мистецьких проектів, акцій обласного та всеукраїнського значення, дипломант творчих конкурсів, що проводились на базі музею, виступає організатором міських соціальних проектів, проводить майстер-класи. Участь у виставці «Візерунки зимових свят» для вихованців та керівника студії – це своєрідний дебют.

На виставці «Візерунки зимових свят» представлено більше 30 дитячих робіт: витинанки на тему українських зимових свят, малюнки у стилі народної картини, святкові прикраси та новорічні іграшки, виконані у техніці пап’є-маше, керамічні панно.

Дитячі роботи нікого не залишають байдужими, дарують радість, викликають посмішку навіть у найсерйознішого відвідувача. Цікава подача робіт створює у виставковому залі атмосферу новорічного свята, що дарує тепло, радість і щастя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x