За цей рік в області погашено близько 18 млн грн заборгованості з виплати заробітної плати

За цей рік в області погашено близько 18 млн грн заборгованості з виплати заробітної плати

Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах розглянули на засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.
– З початку цього року на комісіях заслухали 392 керівники підприємств-боржників, і, як результат, погашено близько 18 мільйонів гривень боргу, – зазначив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль. – Зокрема, тільки протягом листопада цього року заборгованість зменшено на 1,7 млн (або на 6 %) і за попередніми статистичними даними на 01.12.2015 вона становила близько 26 млн грн.

Цього разу на комісії розглядали стан погашення заборгованості на ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «Автомобільні дороги України», КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», філії концерну «Техвоєнсервіс» «Черкаський автомобільний ремонтний завод» та ТОВ «Гадячсир». Також члени тимчасової комісії обговорювали питання виникнення заборгованості виконавчого комітету Старосільської сільської ради перед дошкільним навчальним закладом № 10 «Берізка» і сільським центром культури та дозвілля.
За словами Володимира Костюка, головного інженера філії концерну «Техвоєнсервіс» «Черкаський автомобільний ремонтний завод», заборгованість на підприємстві виникла внаслідок неефективного менеджменту тодішнього керівництва підприємства, що призвело до простоїв виробничих потужностей і, як наслідок – до виникнення заборгованості з виплати зарплати. Сьогодні підприємство працює в посиленому режимі. Новопризначений керівник планує до кінця року виплатити всі заборговані кошти, зокрема й до Державного бюджету. Крім цього, Володимир Костюк повідомив про наявність замовлень у перспективі на 2016-2017 роки, а отже необхідність додаткового залучення працівників.

Чималий резонанс на засіданні викликало питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ села Старосілля Городищенського району. Голова Городищенської районної ради Інна Ус повідомила присутнім, що дошкільний навчальний заклад № 10 «Берізка» і сільський центр культури та дозвілля знаходяться на балансі Старосільської сільської ради. Проте, починаючи з вересня цього року сільська рада не фінансує заробітну плату працівникам цих установ, аргументуючи це тим, що фінансування має надходити з районного бюджету.

– У зв’язку з тим, що вказані заклади не передані на баланс районної ради, заробітна плата працівникам не нараховується і в звітності Державної казначейської служби України не відображається, – зауважила заступник директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Тетяна Митюк, – у наступному році такий стан справ призведе до зростання рівня заборгованості із виплати заробітної плати та переривання стажу працівників цих закладів.
А тому голові Старосільської сільської ради рекомендували розглянути на черговій сесії сільської ради питання виділення коштів для погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам дошкільного навчального закладу № 10 «Берізка» і сільського центру культури та дозвілля.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x