«Тепер ми просто пишаємося своїм клубом»

«Тепер ми просто пишаємося своїм клубом»

Із такими словами зустріла журналістів заві­дувач сільського клубу Юлія Момот. Жінка переконана, що відреставрована «Калиновим краєм» будівля є не лише культурним осередком, а й окрасою її села.

– До цього року в нас був найстаріший клуб на Лисянщині, – пригадує Юлія Георгіївна. – Сюди було просто страшно зайти. Щоб було зрозуміло, достатньо просто сказати, що сама споруда зведена в 1928 році. Тут тривалий час розміщувалася сільська рада. Під час окупації фашисти влаштували тут свій штаб, але потім їх вигнали наші війська. Тож не дивно, що під час ремонту у приміщенні знайшли монети та гільзи часів Другої світової війни.

«Тепер ми просто пишаємося своїм клубом»

Про ремонт будівлі жителі села мріяли вже давно, але коштів на це дотаційна сільрада знайти не могла. Тож, коли «Калиновий край» запропонував свою допомогу писарівцям, радості селян просто не було меж.
– У ремонт клубу була вкладена дуже велика сума, – відзначає Юлія Момот. – «Калиновий край» повністю замінив дах, перекрив підлогу, відремонтував сцену. Самі роботи велися надзвичайно швидко, буквально місяць. Працівники навіть ночували тут. Ми теж допомагали, чим могли.

Тепер ми всі просто пишаємося своїм клубом. На найрізноманітніші заходи сюди з’їжджається все село, збирається молодь на дискотеки, проводяться дитячі свята. Ось, наприклад, зараз активно готуємося до Нового року. Вже й Діда Мороза знайшли місцевого, і Снігуроньку з власним синтезатором. Подивитися на виступи наших школяриків збереться все село.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x