У Свято-Троїцькому соборі допомагають переселенцям і воїнам АТО

У Свято-Троїцькому соборі допомагають переселенцям і воїнам АТО

Міжнародний день допомоги бідним світова спільнота відзначає 19 грудня. Ось уже не один рік благодійною роботою займаються священнослужителі Свято-Троїцького собору, нині спрямовуючи свої зусилля найбільше на Схід України. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Місія церкви допомагати бідним та всім, хто того потребує. Тож і в нашому храмі ця робота ведеться постійно й уже багато років, – відзначає військовий капелан, священик Свято-Троїцького кафедрального собору Василь Макогін. – Намагаємося залучати меценатів, приймаємо допомогу від небайдужих прихожан.
Отець Василій відзначає, що останній рік-два практично всі зусилля спрямовані на допомогу жителям і переселенцям зі Сходу, а також учасникам АТО.

– От і нині нам удалося відшукати підприємця, який з охотою дав гроші на закупівлю трьохсот подаруночків для діток із Маріуполя, які перебувають в «Отчому домі», – розповідає священик. – День допомоги бідним збігається в часі з прекрасним, світлим Днем Святого Миколая, якого з нетерпінням чекає кожна дитина. Тож солодощі й іграшки для малечі, а також речі для наших воїнів будуть у нагоді й принесуть чимало позитивних емоцій.

Цей рік, за словами священнослужителя, видався особливо важким в економічному плані. А відтак до церкви почало звертатися більше нужденних, яким потрібна матеріальна підтримка.

– Це і переселенці, дітки, батьки яких загинули під час воєнного конфлікту на Сході, військові. Перелік дуже великий. Та, на щастя, вистачає і благодійників-підприємців, – додає отець Василій. – Часто люди просто приходять до храму й запитують, що можна принести й чим допомогти. Приймаємо все: і чай-каву, і шкарпетки, і теплий верхній одяг. Збираємо партію, тоді шукаємо мецената, хто б дав гроші на бензин, веземо на Схід.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x