Євангельські християни підтримують бідних уже багато років

Євангельські християни підтримують бідних уже багато років

Церква Християн Віри Євангельської «Блага Вість» у Черкасах існує з 1992 року. На сьогодні вона налічує близько 500 членів. Церква бере активну участь у громадському житті Черкас: допомагає бідним людям, працює з дітьми із неблагополучних сімей, з молоддю. У ній діє соціальна цілодобова лінія довіри. Також «Блага Вість» допомагає бійцям у зоні АТО та жителям при­фронтових міст, переселенцям та біженцям. Щонеділі віруючих «Благої Вісті» можна побачити на Соборній площі Черкас – разом з іншими християнами вони просять у Бога миру для своєї країни. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Допомагаючи бідним людям, Церква виконує слова Господа Ісуса Христа: «Бо Я голодував був – і ви нагодували Мене, прагнув – і ви напоїли Мене, Мандрівником Я був – і Мене прийняли ви. Був нагий – і Мене зодягли ви, слабував – і Мене ви відвідали, у в\’язниці Я був – і прийшли ви до Мене. Що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили» (Євангеліє від Матвія,
25 розділ). Милосердне ставлення до людей – це запорука людяності та доброчинності, – говорить пастор Церкви Християн Віри Євангельської «Блага Вість» у місті Черкаси Юрій Бієвець. – З 2008 року при Церкві створено Черкаський обласний благодійний фонд «Сила доброти». Фонд діє за ініціативою небайдужих людей, які прагнуть змінити світ на краще, які бажають творити добро та поширювати його серед знедолених. Метою фонду є благодійництво як безкорислива діяльність в інтересах суспільства та окремих осіб, побудована на засадах законності, гуманності, гласності, добровільності, що не передбачає отримання прибутків. Головна мета фонду – допомогти людям, які втратили віру, надію та любов. До речі, на День волонтера Черкаською обласною радою було видано книгу «Волонтери Черкащини», в якій ідеться про діяльність ЧОБФ «Сила доброти».

Євангельські християни підтримують бідних уже багато років

За словами вірян, Церква діє в декількох напрямках, один із яких – допомога бідним.
– «Блага Вість» допомагає черкащанам, котрі опинилися за межею бідності, людям, котрі не мають власного житла, – продовжує співпастор церкви Антоніна Бієвець. – Тричі на тиждень бідні люди отримують гарячі страви, необхідний одяг. Також допомагаємо отримувати необхідну медичну допомогу. Члени церкви готують та роздають їжу вже протягом 7-ми років. Щоправда, раніше годували нужденних 4 дні на тиждень. Тепер же, у зв’язку з економічною ситуацією, – лише 3 дні. Також наші люди проповідують Слово Боже, роздають одяг, надають медичну допомогу. Такі заходи проводяться у двох районах: в приміщенні ЦХВЄ «Блага Вість» по вулиці Добровольського, 5, та по вулиці Рєпіна, 12/1. Люди, які не мають власного житла, можуть поїхати у реабілітацій­ний центр, що розташований у Медведівці Чигиринського району. Центр реабілітації та адаптації для малозабезпечених громадян діє з 2009 року, де люди адаптуються до сьогодення, відновлюються як громадяни України.

Крім того, ЦХВЄ «Блага Вість» підтримує й інші верстви населення. Цього року надали гуманітарну допомогу у вигляді одягу Черкаському геріатричному пансіонату (Будинку престарілих) та Черкаському дитячому притулку (Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей), а також переселенцям, які зверталися.
Також підтримуємо бійців у зоні АТО, людей у прифронтових містах, допомагаємо переселенцям та біженцям адаптуватися до життя в нашому місті.
Жодних умов чи вимог для отримання допомоги немає. Людині просто потрібно звернутися до нас без зайвих пояснень і вмовлянь.

Загалом допомога бідним здійснюється за рахунок добровільних пожертв членів Церкви, гуманітарних надходжень та небайдужих вірян міста. Церква і фонд неодноразово зверталися до державних органів, приватних підприємств за допомогою, але на сьогодні підтримки поки що не отримали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x