У Черкасах святкують День Святого Миколая

У Черкасах святкують День Святого Миколая

У День Святого Миколая, 19 грудня, Театральна площа була велелюдною. Черкасців зібрала святкова програма «По Черкасах з краю в край ходить Святий Миколай». Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Розпочали святкові дійства учні естетичних шкіл виховання. Веселі, дзвінкі голоси не залишили байдужими черкащан та гостей нашого міста. Новорічна тематика пісень додавала гарного настрою та спонукала до участі у святковому дійстві. Усі охочі підтанцьовували та підспівували юним талантам, особливо пісні сподобалися малечі, яка залюбки долучалася, демонструючи своє задоволення оплесками та усмішками.

Завітав цього дня на Театральну площу і міський голова Анатолій Бондаренко, який привітав усіх зі святом та вручив солодкі подарунки наймолодшим учасникам святкової програми: вихованцям дитячої школи мистецтв, музичних шкіл №1, 2 та Центру дитячої та юнацької творчості.

А затим відбулася театралізована постановка за участю акторів академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Маленькі глядачі мали змогу поспілкуватися зі Святим Миколаєм, який радо вітав малечу та його одвічними супутниками – Ангелом та Чортеням. Чортеня намагалося покарати неслухняних, але, оскільки таких не виявилося, то йому довелося повернутися туди, звідки він і прийшов.

Упродовж свята на площі ім. Т. Г.Шевченка для черкасців та гостей нашого міста звучали новорічні мелодії, працював ярмарок майстрів і новорічної атрибутики та зона «ФотоСелфі», де кожен охочий міг зафіксувати святкову мить на фото.

А пригощали на святі смачними варениками у рамках фестивалю вуличної їжі. Всі учасники та гості свята мали змогу також погрітися гарячим чаєм та кавою.

Варто зазначити, що на Театральній площі святкові дійства триватимуть і сьогодні, 20 грудня, з 15.00 до 16.00 години. Для черкаської малечі підготували розважально-ігрову програму за участю улюблених мультяшних персонажів. А ще сьогодні продовжить роботу ярмарок майстрів і новорічної атрибутики та зона «ФотоСелфі».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x