Більше 10 500 тис учнів узяли участь в акції «Випускник-2016»

Більше 10 500 тис учнів узяли участь в акції «Випускник-2016»

Для ознайомлення учнівської молоді зі світом професій та проблемами ринку праці, розширення кругозору щодо змісту і вимог професії до людини; ознайомлення з правилами вибору професії та можливими помилками при цьому; пропагування робітничих професій та підвищення статусу робітника у суспільстві з 1 жовтня по 30 листопада 2015 року в області проведено акцію «Випускник – 2016». Під час якої проведено біля 300 профорієнтаційних заходів на яких побувало понад 10 500 тис осіб. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському ОЦЗ.

Учасники цих заходів мали змогу ознайомитися з послугами, що надаються службою зайнятості; отримати інформацію про стан ринку праці та перспективи його розвитку, потребу підприємств, організацій і установ у кваліфікованих кадрах, можливості подальшого працевлаштування. Також випускники шкіл мали можливість поспілкуватися з представниками навчальних закладів, дізнатися про умови вступу до навчальних закладів, які готують кваліфікованих працівників за різними напрямками, їх матеріально-технічним забезпеченням тощо.

На думку педагогічних працівників та батьків учнів, проведення таких профорієнтаційних заходів сприяє формуванню у школярів реалістичних уявлень про ринок праці, усвідомлених дій щодо майбутнього професійного навчання та працевлаштування. Фахівці обласної служби зайнятості допомагають учням краще пізнати себе, свої особливості, надають уявлення про різні сфери діяльності, світ професій, допомагають професійно самовизначитися та навчають вмінню аналізувати потребу суспільства у тих чи інших професіях, порівнювати свої можливості з вимогами професійної діяльності, сприяючи, таким чином, подальшій професійній самореалізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x