До кінця робочого тижня на Черкащині буде аномально тепло

До кінця робочого тижня на Черкащині буде аномально тепло

За прогнозом, до кінця робочого тижня на Черкащині переважатиме сонячна та аномально тепла погода, яку формуватиме антициклон із Середземного моря. Середня добова температура повітря перевищить кліматичну норму на 8-10º, а сама погода буде нагадувати швидше початок квітня, ніж грудень. Впродовж доби спостерігатиметься позитивна температура повітря: вночі 1..6º, вдень 5..10º тепла, істотні опади не очікується. Впродовж 22-23 грудня місцями спостерігатимуться пориви вітру 15-20 м/с. Така тепла погода сприятиме економії паливно-мастильних матеріалів та енергоресурсів. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, друга декада грудня, як і перша, виявилася аномально теплою (на 4° вище норми) та із суттєвим недобором опадів. Варто відмітити, що незважаючи на нетипово теплу погоду, історичних максимумів дня та місяця не досягнуто. Абсолютний рекорд грудня 14,5° тримається із 6 грудня 1986 року. При цьому, амплітуда температури повітря становила від 7° морозу до 8° тепла. Із небезпечних явищ були часті тумани, відкладання ожеледі та посилені вітри, які всередині декади досягали 17-21 м/с.

Із 26 грудня прогнозується зміна синоптичних процесів із західних на північні. Циклонічний характер погоди зумовить збільшення хмарності, періодичні опади та поступове зниження температури повітря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x