У Канівському лісгоспі затримали двох передноворічних браконьєрів

У Канівському лісгоспі затримали двох передноворічних браконьєрів

Ялинковий сезон набирає обертів на Черкащині. Вибір та покупка незмінного упродовж десятиліть новорічного атрибуту – ялини чи сосни, стає одним з важливих етапів передсвяткової підготовки. У лісівників же в цей час свої клопоти: забезпечити цей новорічний попит спеціально вирощеними насадженнями та уберегти молоді ліси від незаконних рубок. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Щороку на спеціальних новорічних плантаціях ми вирощуємо хвойні деревця саме для такої реалізації, – розповідає директор Канівського лісгоспу Едуард Симоненко. – Їх маємо достатньо, аби забезпечити новорічні потреби, додає він. Зокрема, цього року плануємо реалізувати до 1,5 тис. штук.

Головною ж проблемою лісівники називають незаконні рубки на площах лісовідновлення. Простіше кажучи – знищення майбутніх лісів. Для Канівського лісгоспу, де переважають хвойні насадження, нагляд за лісовими культурами у передноворічний сезон стає одним з важливих завдань.

– У зоні ризику опиняються молоді насадження віком від 4 до 10 років, – розповідає Едуард Симоненко. – Саме тому в цей час ми встановлюємо спеціальні спостережні пости, проводимо цілодобове патрулювання та спеціальні рейди, аби попередити браконьєрські рубки. Під час чергувань вже було виявлено двох лісопорушників.

У непростих умовах доводиться працювати лісовій охороні. Тож для захисту від вітру їм облаштували спеціальні пости. Зігрітися ж в холодну пору допомагає розкладене багаття, яке, звичайно, не залишають без нагляду.

Мисливцям за ялинками лісівники вкотре нагадують про відповідальність та штрафи і радять не займатися незаконним промислом. Адже в лісництвах усі охочі можуть за доступними цінами придбати новорічні хвойні дерева на будь-який смак, причому без зайвих ризиків та шкоди для довкілля.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x