У Катеринополі утворено центр допомоги учасникам АТО

У  Катеринополі утворено центр допомоги учасникам АТО

З Катеринопільщини за останніми даними мобілізовано 175 осіб, демобілізовано 33 учасники АТО. У районі вже зроблено чимало для забезпечення соціального захисту воїнів. Статус учасника бойових дій отримали 39 осіб. Запроваджено механізм надання послуг для вирішення проблем демобілізованих та мобілізованих учасників АТО за принципом «Єдиного вікна» (оформлення пільг, допомоги, надання соціальних послуг, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації тощо). Оформлено 23 соціальні паспорти потреб демобілізованого учасника АТО.

А днями в районі відповідно до Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», відповідного розпорядженням обласної державної адміністрації, утворено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

— Центр створено для вирішення питань мобілізованих і демобілізованих учасників АТО та членів їх родин. Головна наша мета — об’єднати зусилля органів влади і громадських організацій, щоб разом подолати проблеми, з якими стикаються наші воїни-захисники. Ми будемо приділяти увагу кожному учаснику АТО, щоб надати їм належну допомогу. Це справа національного масштабу, адже питання захисту бійців знаходиться на особистому контролі у Президента України, — підкреслює голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко.

Основними завданнями, над виконанням яких працює Центр, є визначення потреб та організація забезпечення військовослужбовців необхідним обладнанням, одягом, продуктами та доставка допомоги до місць дислокації військових частин. Він також проводитиме збір та опрацювання інформації щодо проблемних питань та потреб учасників антитерористичної операції та їх родин, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції. Крім того, допомагатиме у вирішенні проблем учасників антитерористичної операції( в тому числі, пов\’язаних із їх лікуванням, реабілітацією та соціальною адаптацією), членів сімей загиблих «атовців». Центр координуватиме дії влади і громадськості при вирішенні проблем військовослужбовців та мобілізованих.

Забезпечення діяльності Центру здійснюється управлінням соціального захисту населення районної державної адміністрації. На сьогодні управління соцзахисту проводить анкетування демобілізованих військовослужбовців з метою вивчення їх проблемних питань, узагальнює та передає матеріали обласному Центру допомоги учасникам АТО.

Василь ХОДЗІЦЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x