Ялинки біля «Танка» у Золотоноші наступного року не продаватимуть

Ялинки біля «Танка» у Золотоноші наступного року не продаватимуть

Золотоніський міськвиконком доволі жорстко відреагував на халатне ставлення до благоустрою навколо пам’ятного знаку «Танк Т-34». У відповідь на численні скарги місцевих жителів, що повідомляли про безлад навколо монументу, санкції обіцяють жорсткі. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Золотоноша».

На перехресті вулиць Шевченка та Черкаської протягом останніх років традиційно у грудні розташовувався ярмарок новорічних ялинок. Їх містяни зазвичай купували саме тут. Не став виключенням і рік нинішній. Саме тут золотонісці за давньою радянською звичкою звикли купувати свої зелені одноразові дерева, і саме тут підприємці просили вкотре виділити територію для цивілізованої торгівлі ними.

Прохання були почуті, ринок залишили. Однак частина містян згодом обурилася: за словами золотонісців, такої кількості хвойного сміття після торгівлі не бачили вони давно.

Підприємці, що узгоджували місце продажу ялинок, ще до початку кампанії щиро обіцяли підтримувати порядок. У владних кабінетах відреагували: якщо люди, мовляв, не реагують на заклики до чистоти, то й допускати їхню діяльність до стратегічних чи культурних об’єктів сенсу нема.

Схожою риторикою оперує і міський голова Віталій Войцехівський. За словами очільника Золотоноші, скоріше за все, наступного року місце для продажу ялинок буде одне і найбільш придатне – недільний ринок.

– Всі ми щодня говоримо про примарну Європу і киваємо головами на центральну владу у Києві. Проте, ось вам наочний приклад готовності до змін у власній свідомості, – прокоментував явище Войцехівський. – Люди отримали дозвіл, люди обіцяли, проте вони ж стають основними чинниками безладу на окремо взятій території. Інші ж мовчки купують ялинки та чемно обходять сміття.

Кампанія з продажу ялинок та новорічних прикрас взяла старт наприкінці листопада. Тоді Міськвиконком оголосив конкурс на отримання права торгівлі біля «Танку» та на території стоянки біля недільного ринку. Одна з головних умов – дотримання норм і правил, що регламентують порядок ведення підприємницької діяльності, протипожежних, санітарних та норм благоустрою під час торгівлі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x