Нарахування зарплат із порушеннями проводили деякі золотоніські підприємства

Нарахування зарплат із порушеннями проводили деякі золотоніські підприємства

У Золотоніській райдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Золотоноша».

До діалогу запросили підприємців, які у вересні поточного року нарахували найманим працівникам заробітну плату в мінімальному розмірі. Ряд підприємств порушили вимоги частини 5 статті 95 Кодексу законів про працю: не проводили нарахування й виплату індексації заробітної плати. Усім запрошеним на комісію було надано роз’яснення чинного законодавства.

Серед порушників – ФГ Салова Богдана, ПП «Златополь», ФГ «Марія Агро», СФГ «Ромашка», ПП «Віталком», ФОП Яровий Олег, ФОП Палкін Юрій, ФОП Педченко Володимир, ФОП Нудьга Світлана, ФОП Козачевський Андрій, ФОП Бережецький Андрій, ФОП Журавель Ігор, ФОП Кропива Аеліта, ФОП Іванченко Василь, ФОП Півень Оксана.

За повідомленням Золотоніської РДА, індексацію заробітних плат повинні проводити всі роботодавці в Україні, які використовують найману працю, незалежно від форми власності підприємства. Норма стосується й приватних підприємців, у яких є наймані працівники. Враховуючи, що розмір мінімальної заробітної плати до вересня 2015 року підвищувався лише у грудні 2013¬-го, то сума індексації у серпні поточного року повинна складати 912 гривень, а сума заробітної плати із врахуванням індексації – не менше 2070 гривень.

– Ніяк не 1218, що фактично нараховувалося найманим працівникам, – говориться у повідомленні.

Очільник району Олександр Лісовий у свою чергу зауважує, що схеми мінімізації витрат на оплату праці не сприяють збільшенню надходжень до бюджету та позбавляють найманих працівників гарантованого державою права на гідне життя. Це, за словами посадовця, не дає можливості місцевим територіальним громадам у повній мірі реалізувати заплановані заходи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x