Уманчан образив випуск ЧистоNews про місцевий будинок культури

Уманчан образив випуск ЧистоNews про місцевий будинок культури

Приїхали, виступили, заробили гроші і… висміяли. Студія «95 квартал» у випуску ЧистоNews розкритикувала місцеву владу за будинок культури. Це викликало обурення в уманчан – за останній рік будинок культури в Умані взяв курс на максимальну підтримку молоді та побив рекорди по кількості заходів. На сцені будинку культури виступали і маленькі уманчани, і зірки міжнародного рівня… Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Вечірня Умань».

Маленький репортаж для центрального телеканалу – і великий переполох у маленькому містечку. 85-річний міський будинок культури – у центрі скандалу. Команді акторів не сподобалися умови, в яких довелося наносити грим. В уманчан шок – умови в будинку культури вперше за багато років почали змінюватися на краще. І туди потягнулися як місцеві жителі, так і колективи з усіх куточків України.

– За 11 місяців 2015 року будинок культури заробив майже 475 тисяч гривень. – розповідає начальник відділу культури Тетяна Гейко. – це на 150 тисяч гривень більше, ніж минулого року. В основному це завдяки новому підходу – будинок культури активно допомагає молоді та місту. Став своєрідним центром творчого розвитку та відпочинку. В Умані регулярні виступи місцевих талантів та українських зірок. В будинку культури займається більше 600 учасників. Усього – 32 творчих колективів. Щоб максимально залучити їх, ціни за оренду дуже демократичні. Сьогодні в міському будинку культури проводиться ремонт гримерних кімнат і замовлено звукову апаратуру. Ремонт має бути завершено в грудні.

Довідка. Міський будинок культури було збудовано у 1930 році. Тривалий час був міським театром. На пожежному заслоні сцени досі зберігаються автографи відомих співаків та акторів воєнного та післявоєнного часу.

Вячеслав Зозуля: Напівправда гірше брехні

Він – голос уманського Майдану. Усі мітинги та Віче в місті проводилися Вячеславом.

– Наче і факти дійсно показані, як є насправді. Але трішки негарно. Чому не сказали що в Умані після 20 років при владі, нещодавно закінчилася епоха міського голови Юрія Бодрова? І що нова влада до стану міського будинку культури, не має відношення.
Чому не сказали умови, на яких виступав «95 квартал»? Що сума оренди для такого відомого колективу була реально смішна – десь близько 3 тисяч гривень.

Чому не сказали, що в місті почалися зміни на краще? Що будинок культури сьогодні дає шанс виступити і молодим колективам. І відомим.

Міський будинок культури став справді центром культури. Тут займається чимало молоді. Більше того, кошти від оренди йдуть на спецрахунок. І за рахунок цього підтримуються інші заклади культури – музеї, галереї, бібліотеки. Немає затримок по зарплатах. Не звільнено жодної людини.

Сміялися з ярмарки, де торгують у фоє? Давайте розберемося. Люди продавали вишиванки. Мають роботу. Платять податки і сплачують оренду. Це погано?

Йде нормальна робота. І впевнений, що до 400-річного ювілею нашого міста, який будуть відмічати у 2016 році, наш новий мер таки докладе всіх зусиль, щоб будинок культури виглядав набагато краще.

Маряна Ярова: Не варто висміювати тих, хто щиро йде назустріч

Один з керівників танцювальної студії «Батерфляй», яка виступила організатором першого в місті свята Краси та Сили для молоді, вважає, що на міський будинок культури «наїхали» незаслужено.

– Нам з Іриною Гут пішли назустріч, коли ми задумали робити свято. Вартість оренди була дуже демократична. Хоча вечір затягнувся. З точки зору бізнесу – це мабуть неправильно, що з нас не взяли доплати. Але з точки зору людяності – дуже правильно. Більше 100 дітлахів зуміли виступити. Половина з яких – вперше вийшла на велику сцену. Діти, батьки, рідні, глядачі – усі відчули задоволення. Дітлахи не хотіли йти додому… Тому коли дивилася ЧистоNews, мені було сумно. В нинішній час мало радісних новин. А міський будинок культури став для міста саме центром, який дарує приємні емоції. Думаю, що нова, ініціативна команда нової влади, яка вперше за два десятиліття, з’явилася в Умані, впорається. Хотілося б звернутися до Олександра Цебрія. Ви і Ваша команда робите гарну справу, ми бачимо зміни: нові дороги, нові котельні в школах, оптимізація в системі ЖКП, триває ремонт будинку культури. Доведіть цей процес до логічного завершення. Зробіть уманчанам подарунок до 400-річчя міста у вигляді затишного, сучасного центру культури нашого міста.

Юрій Дробілко: На культуру не звертали уваги 20 років. А нова команда налаштована на зміни.

– Вперше став депутатом міськради. Працював разом з комісією щодо діяльності будинку культури. Що сказати. На культуру 20 років не звертали уваги. Але зараз бачу, що нова команда налаштована на зміни. Тільки вони не відбудуться відразу. Безумовно, будинок культури потрібно вдосконалювати. І вартість оренди залу для відомих колективів піднімати. Щоб вони платили не 3 тисячі, а 12-14 – як в інших містах. Бо заробляють гурти, заробляють організатори. А винен залишається «будинок культури»…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x