Уманські лісівники здійснять рейд місцями продажу ялинок

Уманські лісівники здійснять рейд місцями продажу ялинок

Із 25 грудня уманські лісівники спільно з представниками Державної екологічної інспекції та територіальних відділів поліції проводитимуть рейди в Умані в місцях продажу ялинок. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Ми будемо перевіряти походження дерев, що пропонуються до продажу. Підтвердженням того, що ялинка заготовлена легально, є пластикова бирка чи клейка стрічка із штрих-кодом. Він містить усю інформацію про цю ялинку, – розповів головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство» Анатолій Гусак.

Не допускаючи торгівлю нелегально заготовленими ялинками, лісівники запобігають браконьєрському знищенню молодих лісів.
В Уманському лісгоспі новорічні вічнозелені дерева вирощують на спеціальних плантаціях. Придбати ялиночку в будь-якому підрозділі підприємства можна від 42 грн. Для оптових покупців закладено два базових лісорозсадники новорічних ялинок у Синицькому та Собківському лісництвах. Тут їх реалізують щодня без вихідних. Цього року до свят заплановано продати близько 3 тис. дерев.

Ділянки з новорічними красунями ретельно охороняються. В кожному лісництві сформовано рейдові бригади, які у вихідні і робочі дні проводять патрулювання.

– Наше завдання – не лише зберегти власні насадження, але й запобігти незаконним вирубуванням хвойних дерев у будь-яких насадженнях, – відзначив директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

Водночас, Уманський лісгосп надає послугу з підтвердження легітимності походження ялинок. Фахівці виїжджають на місце заготівлі, пересвідчуються в її законності і вносять необхідні дані в загальноукраїнську систему. Підприємець отримує бирки, які містять інформацію про походження ялинки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x