У скільки черкащанам обійдеться новорічний стіл?

У скільки черкащанам обійдеться новорічний стіл?

Традиційно більшість черкащан Рік Мавпи зустрічатимуть удома в сімейному колі. Та й таке святкування обійдеться недешево, адже продукти подорожчали майже наполовину. Найбільше підскочили ціни на м’ясо, рибу, імпортні фрукти та алкоголь, – а це власне, головні атрибути новорічного столу. Цього року за святкові продукти доведеться заплатити від 700 до 1300 гривень, що на 45-74% більше, ніж торік. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Заздалегідь закуповувати продукти до свят намагається сім’я Мізіних, адже очікують, що ближче до Нового року ціни зростуть ще більше. У зв’язку з економічним станом доводиться переглянути новорічне меню. Якщо в минулі роки на святковому столі були й червона риба, ікра, кілька салатів, то цього року родина обмежиться традиційним салатом «Олів’є» та іншими «економнішими» стравами. На новорічний стіл розраховують витратити від 1000 до 1500 гривень.

У скільки черкащанам обійдеться новорічний стіл?

Лариса Ходаковська, директор Черкаського обласного контактного центру розповідає, що на Новий рік чекають гостей, тому й витрати будуть значні.
– Стіл обійдеться в близько 2500-3000 тисячі гривень. Фінансує чоловік, як завжди. Обов’язково будуть улюблені страви кожного з родини. Це традиція. Шампанське та фрукти. І головне – настрій. Не важливо, що на столі, важливо, хто за столом. Найближчі та найрідніші створюють свято, – говорить пані Лариса.
На Новий рік своїх рідних смачними стравами радує заступник голови ЧОДА Юрій Сас. Він зізнається, що власноруч готує домашній печінковий паштет, запікає свинячу рульку або курку в духовці. У яку суму цього року обійдеться святкування, поки не знає, але думає, що недешево.
– Цього року нас запросили в гості. Тож бюджет буде складатися з вартості подарунку. Зараз важко оцінити конкретну суму витрат, але пляшка якісного українського ігристого точно буде. А так зазвичай традиційно купуємо оселедці, відкриваємо мариновані гриби від тещі, робимо салати. Треба буде порахувати все це в актуальних цінах, а вони засмучують, відверто кажучи, – відзначає Юрій Михайлович.

Та не всі в новорічні свята витрачають кошти лише на смаколики й продукти. Катерина Коваленко, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту розповідає, що їхня молода сім’я має добру традицію витрачати кошти не на новорічний стіл, а на новорічні враження.
– Ми подорожуємо Україною, відвідуємо історичні місця й міста. Тому до їжі невибагливі. З особливостей новорічного столу – це традиційні страви того регіону, де нас застає новорічна ніч! Щодо цін, то тут варіативна складова, адже одна й та сама страва може різнитись у ціні. Із улюбленого і найтрадиційнішого – це мандарини та цукерки, що створюють святковий настрій, – говорить Катерина Юріївна.

Свято наближається, але радість від прийдешнього затьмарюють цінники в магазинах чи на ринку, що зростають дуже стрімко. Тому досвідчені господині радять зарані закуповувати продукти та слідкувати за вигідними акціями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x