Звенигородські лісівники посилили охорону від браконьєрів

Звенигородські лісівники посилили охорону від браконьєрів

Лісівники наприкінці грудня виконують майже казкову місію: постачають людям ялиночки – символ свята і втілення гарного новорічного настрою. Однак ця приємна місія має і свої негативні сторони – вічнозелені деревця потрібно захищати від браконьєрів та недобросовісних споживачів. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Щоб забезпечити надійну охорону соснових насаджень, звенигородські лісівники тісно співпрацюють із Звенигородським відділом поліції ГУНП в Черкаській області. Оскільки плантації новорічних ялинок є в кожному лісництві, то роботи вистачає. Лісова охорона проводить постійне чергування. Разом із представниками поліції лісівники патрулюють ділянки, де ростуть молоді сосни та ялини.

Спеціально для новорічних свят у кожному лісництві Звенигородського лісгоспу на спеціальних ділянках вирощують сосну та ялину. На місце зрізаних наступного року посадять нові. І за кілька років вони прикрашатимуть чиїсь оселі. Також додатково лісівники заготовляють зелені красуні під час проведення рубок догляду у соснових насадженнях:

– Ми цілеспрямовано проводимо освітлення молодих лісів у передноворічний час, тобто, прибираємо зайві дерева, щоб звільнити місце для росту і розвитку сильніших. І ці ялинки, які довелося вилучити з насаджень, реалізуємо на ялинкових базарах. Тобто, вони не гинуть марно, а приносять радість, – говорить директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Анатолій Проценко.

Заготовлені ялинки реалізують на спеціальних ялинкових базарах та в лісництвах.

Звенигородські лісівники традиційно опікуються дитячими та соціальними закладами. Напередодні новорічних свят підприємство надало допомогу школам, дитсадкам та будинку престарілих у придбанні новорічних ялинок.

Цього року підприємство запланувало продати близько 2 тис. ялинок. І поки що це завдання виконує із випередженням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x