Не переобтяжуйте ялинку прикрасами

Не переобтяжуйте ялинку прикрасами

У кожній родині є своє бачення й існують навіть певні традиції, пов’язані з розумінням того, як потрібно прикрашати новорічне дерево. Хтось обмежується кількома кульками, а хтось переконаний, що ялинка має бути обвішана солодощами. Головне, щоб усім це приносило радість і створювало новорічний настрій. Але мало хто знає, що існують чіткі й прості способи оздоблення новорічного дерева, про які варто знати кожному. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Обираючи живу ялинку для Нового року, звертайте увагу на колір хвої й товщину стовбура. Що темніші гілки й товстіше дерево, то довше воно стоятиме. Якщо ви купили ялинку вчасно, не поспішайте встановлювати її в кімнаті. Спочатку на вулиці струсіть із неї старі голки й відріжте 2-3 сантиметри від стовбура. Дерево занесіть у прохолодне приміщення й поставте на 1-2 доби в відро з водою. Потім ялинку вже можна заносити в дім і прикрашати. Принесену з морозу ялинку не поспішайте відразу встановлювати, нехай вона полежить 3-4 години в приміщенні, де температура вища, ніж надворі, але нижча, ніж у кімнаті. Перед тим, як установлювати ялинку, зріжте кілька сантиметрів стовбура від кореня й поставте дерево на декілька годин у ємність із холодною водою.

Якщо ставите ялинку на хрестовину, залийте зріз розплавленим воском чи парафіном зі свічки. Якщо ялинка стоїть на хрестовині, обгорніть нижню частину стовбура вологою ганчіркою й стежте, щоб вона не висихала. У хрестовині ялинка стоїть надійніше, але в ємності з мокрим піском – довше. Пісок треба щодня поливати солодким розчином (у воду додаємо цукор) або добривом для квітів.
Якщо у вас напохваті немає добрив, не варто купувати їх спеціально для ялинки. Розчиніть у 3-літровій банці теплої води по 2 ст. л. цукру й солі, додайте одну пігулку аспірину й добре розмішайте. А якщо додасте ще пучку лимонної кислоти і 1 ст. л. потовченої крейди, то взагалі отримаєте ідеальне підживлення для своєї зеленої красуні. Також не забувайте хоча б раз на 3-4 дні змочувати гілочки з пульверизатора. Увага! Роблячи таку процедуру, обов’язково виймайте штепсель електрогірлянди з розетки.
За кілька днів до того, як прикрашати ялинку, треба вивчити вміст коробок із новорічним декором. Необхідно з’ясувати, чого не вистачає, скласти список і вирушити з ним до крамниці – це заощадить час. Треба оглянути іграшки, що залишилися з попередніх років. Можливо, їм потрібен легкий ремонт, нові блискітки або кріплення. Якщо в сім’ї є діти, то можна влаштувати їм свято, зайнявшись разом виготовленням саморобних новорічних іграшок.

Не треба встановлювати велику ялинку в дуже маленькій кімнаті або розташовувати живе дерево поруч із батареєю або іншими джерелом тепла. Якщо в оселі є діти і тварини, важливо особливо ретельно закріпити ялинку, звернувши головну увагу на те, чи надійно укріплено її основу. Додатковий спосіб кріплення – прив’язати верхівку дерева до карнизів і шаф кількома шнурками (влаштувати розтяжку), замаскувавши їх потім гірляндами, які будуть тягтися під стелею. Якщо ялинка занадто низька, можна поставити її на подіум (або стіл), попередньо застеливши його новорічним папером, скатертиною або тканиною. До речі, це створить ще й місце для новорічних подарунків, які будуть значно помітнішими, ніж на підлозі.
Чим більша ялинка, тим більші іграшки їй підходять. Невелика ялинка з величезними кулями буде здаватися масивною. Спочатку вішають великі іграшки, потім – дрібні. Починати прикрашати ялинку треба з великих куль, які задають основний тон ялинці. Після цього можна якийсь час відпочити в іншій кімнаті, щоб після повернення кинути на ялинку свіжий погляд і переконатися, чи все виглядає гармонійно. Решта іграшок рівномірно розвішують у проміжках між кулями. Великі іграшки розташовують на нижніх гілках, а дрібні – вище. Однакові ялинкові прикраси краще поруч не вішати.

Вішати кульки на ялинку можна з допомогою ниток або дроту. Зручний і простий метод – розігнуті скріпки. Також можна пошукати спеціальні пластмасові гачки для ялинкових іграшок – їх випускають зеленого кольору, щоб вони були непомітними. Особливо розкішно будуть виглядати іграшки, прикріплені пишними бантами. Найкращі, дорогі й улюблені іграшки – зазвичай тендітні, тому не варто вішати їх на слабких тонких гілках, близько до кінчиків (особ­ливо, якщо в будинку є діти і домашні тварини). Краще розмістити їх ближче до стовбура.
На завершення можна розкинути по гілках намисто, блискучу мішуру, дощик, окропити її спреєм-інеєм, штучним снігом, обсипати конфетті, серпантином, блискітками – але тільки тоді, коли ви повністю прикрасили ялинку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x