Діди Морози та Снігуроньки зі своїх новорічних заробітків повинні сплатити податки

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує про особливості оподаткування винагороди Діда Мороза, Снігуроньки та інших казкових персонажів під час їх участі у святкуванні Нового року і Різдвяних свят. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Вказані фізичні особи сплачують податок згідно з нормами Податкового кодексу і його розмір залежить від статусу цих громадян: здійснюють вони діяльність як приватні підприємці чи працюють за цивільно-правовим договором з іншими платниками податків.

У разі надання таких послуг у межах підприємницької діяльності податок сплачується залежно від обраної системи оподаткування.

Новорічні персонажі, які працюють на корпоративних вечірках, дитячих святах або приймають участь в театралізованих виставах, які організовані юридичними особами чи приватними підприємцями, отримують свій заробіток за вирахуванням податку на доходи фізичних осіб, який зобов’язані утримати та перерахувати до бюджету податкові агенти. Також такі суми виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1ДФ.

У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, всі казкові герої – казковими залишаються лише під час святкування, а після свят зобов’язані завітати до органів державної фіскальної служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 20% в залежності від розміру доходу. Слід зазначити, що доходи, отримані у поточному році, необхідно задекларувати до 1 травня 2016 року, а доходи, отримані вже в новому 2016 році, необхідно буде задекларувати до 1 травня 2017 року.

Щодо продажу найпопулярнішого новорічного товару серед населення – ялинок, то така діяльність оподатковується за аналогічними правилами

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x