Черкаські депутати внесли зміни до бюджету на 2015 рік

Черкаські депутати внесли зміни до бюджету на 2015 рік

Одне з питань, яке розглянули черкаські обранці, на сесії обласної ради стосувалося внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік. По суті запропонованих змін депутатів проінформувала директор департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко. Дані зміни депутати розглянули на спільному засіданні постійних комісій обласної ради. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Зміни відбуваються в частині міжбюджетних трансфертів. Здійснюється перерозподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам: на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям–інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги на догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу; на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот; на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування; на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Також Наталія Кравченко повідомила про те, що держава виділила обласному бюджету додаткові кошти. Виділено 33 983,6 тис грн освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, з яких 6 053,6 тис грн на видатки споживання (виплата заробітної плати), 1 952,0 тис грн на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, 7 978,0 тис грн на оснащення опорних закладів сучасною матеріально-технічною базою (засобами навчання, навчальними комп’ютерними комплексами та мультимедійним обладнанням, впровадження енергозберігаючих технологій тощо) та 18 000,0 тис. грн. на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості.

Також відповідно до розпорядження Кабміну було виділено 87 978,4 тис. грн. медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, з якої 16 772,3 тис. грн. на оплату праці з нарахуваннями, 46 207,7 тис. грн. – цільові видатки на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет та на лікування методом гемодіалізу; 24 798,4 тис. грн. спрямовуються на придбання інших медикаментів. Ці та інші зміни депутати обласної ради підтримали своїм голосуванням.

Народні обранці проголосували за звернення до вищого керівництва держави: щодо законодавчого врегулювання обігу вогнепальної зброї шляхом прискорення розгляду й прийняття Верховною Радою законопроекту «Про цивільну зброю і боєприпаси»; щодо оцінки роботи виконуючого обов’язки начальника відділу Уманської поліції.

Наприкінці засідання голова обласної ради Олександр Вельбівець повідомив депутатів, що 29 грудня відбудеться позачергова сесія обласної ради, на якій розглядатиметься питання про обласний бюджет на 2016 рік. Перед цим проект обласного кошторису буде обговорений на спільному засіданні постійних депутатських комісій. Після цього перша сесія обласної ради сьомого скликання завершила свою роботу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x