У Черкасах відбулося спецпогашення маркованого художнього конверта

У Черкасах відбулося спецпогашення маркованого художнього конверта

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» відзначає найважливіші події, що відбуваються в житті нашої країни, проведенням погашення поштових марок та конвертів, спеціально виготовленим до урочистої дати поштовим штемпелем, який існуватиме тільки один день. Про це \”Нова Доба\” дізналася з власних джерел.

Спецпогашення марок і конвертів є своєрідним внеском «Укрпошти» у відзначення ювілейної дати в історії регіону та її увічнення у предметах філателії.
27 грудня 2015 року з нагоди відзначення пам’ятної дати в історії України – 420-річчя від дня народження Богдана Хмельницького, Черкаською дирекцією «Укрпошта» проводиться урочисте погашення спеціальним поштовим штемпелем маркованого художнього конверта «420-річчя від дня народження Богдана Хмельницького – гетьмана України».
У святковій церемонії взяли участь філателісти, представники влади та керівництво Черкаської дирекції УДППЗ «Укрпошта».
«Спецпогашення має важливе історичне значення, адже це пам\’ять про визначний день, яка навіки залишиться на конверті і розійдеться не тільки по всій Україні, а й по світу. Ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займуть почесні місця в колекціях філателістів з усього світу», – зазначив виконувач обов’язків директора Черкаської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олексій Генієвич Терентьєв.

У Черкасах відбулося спецпогашення маркованого художнього конверта

Довідково:
Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій.
Спеціальний поштовий штемпель виготовляється Українським державним підприємством поштового зв’язку „Укрпошта” і використовується лише один день. Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.
Спецпогашення має визначне історичне значення. Саме завдяки йому пам\’ять про знаменну дату залишається в історії людства. Ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займають почесні місця в колекціях філателістів усього світу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x