Черкащан просять утриматися від далеких поїздок

Черкащан просять утриматися від далеких поїздок

У зв’язку з похолоданням та опадами у вигляді снігу на Черкащині, дорожники вже третю добу працюють у посиленому режимі. Не зміниться погода і найближчим часом. Дощ, мокрий сніг, місцями хуртовини та налипання мокрого снігу, подекуди ожеледиця та посилення вітру до 15-22 м/с синоптики прогнозують на всій території країни до 24 числа поточного місяця. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

Найхолодніше сьогодні на Монастирищині, у Маньківському, Драбівському, Лисянському та Городищенському районах, де зафіксована температура повітря 9 градусів нижче нуля.

Дорожники Черкащини активно борються зі сніговими заметами та ожеледицею. Так, лише учора на шляхах працювало сто механізмів, були задіяні 150 фахівців. Дороги розчищають від снігу та обробляють протиожеледною сумішшю.

У понеділок на дороги області висипали понад 700 тонн суміші солі та піску. З початку сезону вже використали 17,5 тисяч тонн суміші. Якщо снігопад не припиниться, в Службі автомобільних доріг у Черкаській області планують використання роторних снігоочищувачів, які розкидають сніг з узбіч на відстань до 50 м. Таких механізмів у області два.

Стан проїзду забезпечений в усіх районах. Здебільшого зафіксований невеликий сніг. Покриття місцями засніжене, а в Золотоноші, Чорнобаї, Драбові – сухе.

Основна увага дорожників приділена міжнародним та національним автодорогам: М-05 Київ-Одеса, М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знамянка, Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, Н-01Київ-Знам’янка.

– Просимо автовласників без нагальної потреби не виїжджати на дороги під час несприятливих погодних умов та обирати безпечну швидкість, – наголошує перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Майданюк. – Особливо це стосується великовагового транспорту та авто на «літній» резині. Нагадуємо, що філії облавтодору працюють над очищенням та посипкою лише доріг загального значення відповідно до технологічного регламенту.

Алгоритм роботи у зимовий період розроблений для кожної дорожньої організації окремо й залежить від наявної на її балансі техніки. Відповідно до нормативних документів, покриття чистять і обробляють залежно від категорії дороги, тобто почергово.
Час розчищення автомобільних доріг з моменту припинення опадів від 3 до 9 годин.

Нагадаємо, 20 січня на дорозі Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, яка перебувала в задовільному стані та оброблена протиожеледними матеріалами, пізнього вечора сталася аварія. Водій легкового автомобіля Хонда під час снігопаду та при обмеженій видимості не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та зіткнуся з вантажівкою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x