Під час другого туру на Черкащині вакцинували понад 47 тис дітей

Під час другого туру на Черкащині вакцинували понад 47 тис дітей

Другий тур імунізації проти вірусу поліо тривав на Черкащині з 30 листопада та закінчився 19 грудня. За цей час щеплення отримали 47 394 дитини віком від 2 місяців до 6 років, що складає 68,2 % від цільової групи. Цей показник дещо вищий за результати першого раунду вакцинації. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті охорони здоров’я ЧОДА.

Найвищих показників вакцинації досягли в Чорнобаївському – 95,1 %, Золотоніському – 94,5 %, Городищенському – 90,4 %, Христинівському – 90,1 % та Корсунь-Шевченківському – 89,8 %районах. Найнижчі показники у Жашківському районі – 45,5% та Черкасах – 49,7%. За словами начальника відділу надання медичної допомоги матерям та дітям Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмили Стрелкової, третій раунд стартує через місяць по завершенню другого етапу.
– Другий раунд продовжили на тиждень, аби залучити більше дітей. Тож у деяких районах нам вдалося досягти 95-відсоткового показника охоплення дітей щепленнями проти поліомієліту, – говорить Людмила Стрєлкова.

В Україні за результатами другого туру додаткової імунізації проти поліомієліту охоплено щепленнями понад 1 6 млн українських дітей, а це 75,1% від запланованої кількості. Нагадаємо, що згідно рекомендацій ВООЗ, з метою протидії хворобі для створення сильного колективного імунітету охоплення щепленнями має становити 95%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x