Черкаські депутати просять нардепів внести зміни до Держбюджету на 2016 рік

Черкаські депутати просять нардепів внести зміни до Держбюджету на 2016 рік

Депутати Черкаської міської ради звертаються до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з тим, аби з початку нового року парламентарі переглянули ухвалений ними Закон України «Про Державний бюджет на 2016 рік». Із ініціативою спрямувати таке звернення очільникам країни виступив депутат Роман Діскант, його підтримали ще 25 колег. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– Цей бюджет – ганебний, він лише гальмує розвиток нашої держави та руйнує її, – наголосив він. – Це продовження хаосу, корупції та стагнації української нації, а ще – він зменшує темпи економічного зростання. Цим бюджетом скасовані 32 закони, які стосуються самотніх матерів, дітей із обмеженими можливостями, дітей-сиріт, чорнобильців, афганців та бійців АТО. Скорочені видатки на всі освітні програми, скасовані доплати за сніданки для учнів початкової школи та дітей-сиріт, а обдарована молодь позбавлена права на позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів. Інвалідів війни лишають права безкоштовного проїзду в громадському транспорті. І це в той час, коли вдвічі більше спрямовано коштів на утримання держапарату.

За словами Романа Дісканта, якщо головний кошторис країни на 2016-ий рік лишиться у такому ж вигляді, під загрозою опиниться, серед іншого, малий і середній бізнес.

Відтак, черкаські депутати звернулися до керівництва держави з проханням негайно внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет на 2016 рік». Зокрема вони просять:

– внести індексацію пенсій та заробітних плат на рівні інфляції 46 відсотків,
– виділити кошти на повне фінансування освітніх і культурних програм,
– забезпечити виконання пільг соціально незахищеним верствам населення, учасникам АТО і їхнім сім’ям, родинам Небесної сотні,
– внести зміни до Податкового кодексу й надати можливість малому та середньому бізнесу розвиватися,
– зберегти чинний порядок фінансування за рахунок субвенцій із державного бюджету компенсаційних виплат за пільговий проїзд та інших привілей,
– переглянути й зменшити тарифну політику для населення.

Водночас, у разі невиконання запропонованих вимог черкаські обранці звертаються до Глави держави, аби він ветував бюджет країни на наступний рік і повернув його на повторний розгляд Верховної Ради України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x