Шполяни щодня ризикують життям, долаючи залізничні колії

Шполяни щодня ризикують життям, долаючи залізничні колії

Мрія шполян – безпечний перехід через залізничні колії. Проте вже кілька років проблема не зрушить з мертвої точки.

Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Щодня чимало місцевих жителів, зокрема, й дітей, переходять через залізничні колії в районі місцевої залізничної станції. Облаштувати безпечний пішохідний перехід поляни просять владу уже кілька років, проте проблема не вирішується. З настанням холодної зимової погоди ситуація тільки загострюється: карабкатися слизьким крутосхилом важко й школярам, і пенсіонерам.

– Так, ця проблема є, і люди зверталися до нас не один раз, – визнає заступник міського голови Шполи Віталій Плетінь. – На відстані кілометра в обидва боки є облаштовані переходи, проте люди просять зробити ще один саме тут, бо й дітям до школи зручніше, і жителям до ринку чи до станції ближче. Але самотужки міська влада не може цього зробити, бо перехід через залізничні колії – це компетенція винятково залізниці, ми не маємо права туди втручатися. Міська рада Шполи зверталася до Шевченківської залізниці з цим проханням. Ще 2011 року вони пообіцяли нам цей перехід, мовляв, будуть робити капітальний ремонт колій, заодно й перехід облаштують. Але тоді цього зроблено не було, а згодом змінилися норми у самих залізничників. Вимоги до переходів стали більш суворими, і, щоб виконати пішохідний перехід у повній відповідності до цих норм (зокрема, встановлення світлової сигналізації), треба півмільйона гривень. Таких коштів залізниця витратити не готова. Тому питання з будівництвом переходу знову «зависло».

Віталій Володимирович говорить, що міська влада готова допомогти залізничникам будматеріалами чи коштами, але сама нічого зробити не може. Люди, звісно, пропонують варіант типу «киньте нам три бетонні плити, та й усе», проте, з огляду на безпеку життя громадян, ніхто на подібне «будівництво» не зважиться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x