Подати заяву до ДРАЦС відтепер можна через Інтернет

Подати заяву до ДРАЦС відтепер можна через Інтернет

З грудня 2015 року до пілотного проекту з подачі заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет відповідно до наказу Міністерства юстиції України приєдналися усі відділи державної реєстрації актів цивільного стану Черкаської області. Тож за фактом державної реєстрації акту цивільного стану, який був поданий он-лайн чи у письмовому вигляді, відповідні органи видають свідоцтво. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

На порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» громадяни можуть записатись на прийом до відділу ДРАЦС у зручний для них час, задати питання в он-лайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.

За допомогою веб-порталу можна подати заяву (звернення) для державної реєстрації актів про народження, укладення шлюбу, його розірвання та зміни імені, подати заяву про внесення змін до актового запису цивільного стану, подати заяву для отримання повторного свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, а також подати заяву на отримання витягу з Державного реєстру актів цивільного стану. Основними перевагами порталу є оперативність прийняття рішення та отримання результатів, можливість отримання консультації не покидаючи дому, зменшення черг та кількості відвідувань органу державної реєстрації актів цивільного стану та ін.

Зазначені заяви в обов’язковому порядку повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаними під час особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x