На Черкащині викрили корупційні схеми привласнення бюджетних коштів

На Черкащині викрили корупційні схеми привласнення бюджетних коштів

На Черкащині співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему привласнення бюджетних коштів керівником приватної будівельної компанії у сумі 160 тисяч гривень. Колишній начальник відділу культури одного із міськвиконкомів Черкаської області уклав угоду із приватним підприємством на проведення капітального ремонту дитячої музичної школи загальною проектною вартістю майже 700 тисяч гривень.
Підприємець оформив фіктивні акти приймання виконаних робіт, де завищив вартість будівельних матеріалів та надання послуг. Чиновник підписав документацію ще до початку проведення капремонту. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі СБУ України в Черкаській області.

У ході перевірки, ініційованої СБУ, встановлено, що вартість робіт була завищена на 160 тисяч гривень, кошти незаконно перераховані на рахунок фірми, переведені у готівку та привласнені.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Також у Черкаській області співробітники СБ України викрили корупційну схему, завдяки чому державний бюджет недоотримав 66 тисяч гривень.
Начальник архівного відділу однієї із районних державних адміністрацій Черкаської області незаконно змусила голів сільських виборчих комісій укласти угоди на впорядкування виборчої документації з приватним підприємцем, який є її добрим знайомим. За вказані послуги кожна з 33 комісій перерахувала комерсанту по 2 тисячі гривень бюджетних коштів.

Відповідно до вимог законодавства, проводити експертизу наявності історичної та культурної цінності матеріалів мав співробітник архіву, а оплата за це мала надійти до держбюджету. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x