Дороги області практично розчистили від снігу

Дороги області практично розчистили від снігу

На Черкащині роботи з ліквідації наслідків негоди, спричинених снігопадами 6-8 січня, майже завершено, вони тривають в окремих районах регіону. Нині область готується до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій у найближчі дні. Адже за прогнозами синоптиків, погодні умови знову погіршаться, відповідно потребуватимуть забезпечення належного стану автошляхи області та під’їзди до об’єктів інфраструктури. На цьому наголосив під час спільного засідання оперативного штабу та регіональної комісії з ТЕБ та НС заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Сьогодні на дорогах державного та місцевого значення працює 113 одиниць техніки Служби автомобільних доріг, чергують ще 75 одиниць, – зазначив Віталій Коваль. – На дорогах державного значення працює 81 одиниця техніки місцевого значення, залучено понад 70 осіб. За минулу добу очищено понад 800 км доріг державного та місцевого значення. Станом на дев’яту ранку відключення електропостачання в області не зафіксовано.

В. о. начальника Служби автомобільних доріг області Юрій Настенко повідомив, що за 10 днів негоди рух транспорту на Черкащині не припинявся, заторів на дорогах не було. ДП «Черкасиоблавтодор» та Служба автомобільних доріг задіяли всю необхідну техніку й механізми для забезпечення проїзду. Нині максимально працюють над тим, аби розширити узбіччя, забезпечити під час танення снігу відхід води, щоб не допустити утворення льодової поверхні.

Проїзд, за словами дорожника, забезпечено скрізь. У деяких районах, де на дорогах виникло льодове покриття, нині ведуться роботи. Варто зауважити, що посипковим матеріалом дорожники теж забезпечені. Однак, за словами Юрія Олександровича, в області наразі не вистачає пального. Тож він звернувся до керівників районів, щоб вони на місцях активно попрацювали над питанням виділення з резервного фонду коштів на паливно-мастильні матеріали. Натомість директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко детально поінформувала про процедуру використання коштів із резервного фонду в таких випадках.
Щодо якості проведення необхідних робіт на дорогах доповіли керівники районів Черкащини, зокрема: Смілянського, Канівського, Жашківського, Корсунь-Шевченківського, Уманського та обласного центру.
Про стан готовності до можливого виникнення надзвичайних ситуацій у подальшому повідомили представники ПАТ «Черкасиобленерго», КП «Черкаситеплокомуненерго», КП «Черкасиводоканал».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x