Перед Новим роком черкаські лісівники реалізували 17 тис ялинок

Перед Новим роком черкаські лісівники реалізували 17 тис ялинок

Новорічна кампанія лісівників Черкащини завершилася. У грудні минулого року лісгоспи області реалізували 17 тис новорічних ялин і сосон на загальну суму 887,4 тис грн. Найбільше продали новорічних дерев в Смілянському (2849 шт.), Черкаському (2388 шт.), та Уманському (2320 шт.) лісгоспах. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Для запобігання проявам браконьєрства, згідно розпорядження голови Черкаської обласної державної адміністрації, протягом грудня тривала операція «Новорічна ялинка», головною метою якої стало посилення охорони хвойних насаджень. У кожному районі Черкаської області створили спеціальні рейдові бригади, до яких увійшли працівники державної лісової охорони, органів внутрішніх справ та екологічної інспекції. Охорону лісових масивів, чергування на автошляхах постійно здійснювали 142 бригади.

Загалом в ході перевірок в межах області рейдовиками складено 40 протоколів на нелегальних заготівельників ялинок. Сума накладених та сплачених штрафів становить 15 797 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x