Торік 4700 книг видали коштом обласного бюджету

Торік 4700 книг видали коштом обласного бюджету

Зі скарбниці області торік виділили 168,750 гривень на виготовлення суспільно-необхідної літератури.
– Рішенням експертної ради ОДА з питань розвитку книговидавничої справи в області, куди входять письменники, краєзнавці, історики було відібрано літературні макети книг, що мали найбільшу актуальність, змістовність, потенціальний духовний, моральний та виховний вплив на читача, відображення Черкащини в історичному й сучасному часі, – зазначив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Сергій Пасічник. – Цим вимогам відповідало 12 макетів книг місцевих авторів з понад півсотні тих, що розглянула експертна рада.

Серед книг, що були видані коштом обласного бюджету два випуски журналу «Холодний Яр», науковий щорічник «Шевченків світ», книги «Уперте щодення» й «Украдене дитинство», романи «План до двору» та «Холодний Яр», «Волонтери Черкащини» та поема Т. Шевченка «Тризна». Також з-поміж профінансованих областю видань – три для дітей: збірка творів «Дощик», книга поезій «З вітром у гостях» та «Лелеченята». Загальний наклад суспільно-важливої літератури становив 4700 книг. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Відповідно до розпорядження ОДА частина цих книг була спрямована на поповнення бібліотечних закладів області.
Сергій Пасічник повідомив, що цьогоріч на друк книг у обласний бюджет закладено 270 тисяч гривень. Ця сума за потреби може коригуватись.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x