У Катеринополі ремонтують краєзнавчий музей

У Катеринополі ремонтують краєзнавчий музей

За 41 рік існування Катеринопільського краєзнавчого музею поновлювався експонатами його музейний фонд, а про створення відповідної музейної зали ніхто особливо не дбав. Музей взагалі можна було назвати мандрівним, адже його постійно переселяли то в музичну школу, то у приміщення районного відділу культури. У вересні 2009 року Катеринопільський краєзнвчий музей розпочав свою роботу в приміщенні районного будинку культури. Можна констатувати, що фактично з того часу ремонт музейної кімнати не проводився, а тому з кожним роком вона набувала все гіршого стану. Це призвело як до руйнації цінних історичних знахідок, так і до зменшення кількості відвідувачів. «Нова Доба» про це дізналася в Катеринопільскій РДА.

За капітальний ремонт районного краєзнавчого музею взялася нинішня влада. Зараз проводиться капітальний ремонт і реконструкція музейної кімнати за кошти субвенції з обласного бюджету на підтримку закладів культури. Тут змуровано нову стіну, замінено вікна, зроблено відкоси на підвіконниках, встановлено гіпсокартонні конструкції для експозицій, ніші для вітражів.
– Ми ремонтуємо і осучаснюємо наш музей. На часі – встановлення стилізованої печі як символу родинного оберегу та ремонт кімнати для резервного фонду. Роботи виконують не тільки професійні ремонтники. Дуже багато зроблено працівниками районного будинку культури, які однаково добре володіють виконавською і будівельною майстерністю, – зазначає начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Іщенко.

Разом з цим триває ремонт обрядової зали, якої до цього часу в смт.Катеринопіль не було. Тепер вона буде розміщена на першому поверсі районного будинку культури. Тут вже здійснено значний об’єм будівельних і рекострукційних робіт, замінено вікна, встановлено нову систему опалення і кімната, що донедавна служила складом, стає світлою і сучасною. На разі проводиться косметичний ремонт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x