Чому розмір пенсії у працюючого пенсіонера після перерахунку не змінився

«Я інвалід ІІ групи внаслідок загального захворювання. Мені виповнилося 56 років. Із 2010-го працюю на півставки листоношею. Звернулася в управління Пенсійного фонду щодо перерахунку пенсії. Чому після перерахунку розмір моєї пенсії не змінився?»
Марія Василівна, Монастирищина

У частині четвертій статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено порядок здійснення перерахунку пенсії, якщо після її призначення особа продовжувала працювати.
Такий перерахунок здійснюють кожні два роки за заявою пенсіонера з заробітної плати, з якої обчислено пенсію. Заробітну плату можливо врахувати за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 зазначеного закону (за весь страховий стаж після 01.07.2000 р. до місяця звернення щодо перерахунку пенсії), із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який було враховано під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії, якщо такий перерахунок здійснюють з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії (незалежно від перерв у роботі), розповідає заступник начальника ПФУ у м. Черкасах Наталія Сергієнко.

Пенсію з інвалідності Вам призначено 2007 року. Її розмір визначено з заробітної плати за 60 календарних місяців роботи до 01.07.2000 р. та за всі періоди страхового стажу після цієї дати. Після призначення пенсії Ви продовжували працювати з меншим заробітком. Тому заробітну плату, яку Ви отримували після призначення пенсії, враховувати недоцільно. Зарахування страхового стажу, набутого після призначення пенсії, не змінило її розміру, оскільки під час призначення пенсії з інвалідності в страховий стаж уже було зараховано період перебування на інвалідності до досягнення пенсійного віку.
До того ж, оскільки розмір Вашої пенсійної виплати не досягає мінімального, відповідно до постанови Кабміну від 26.03.2008 р. №265 Вам встановлено державну грошову допомогу.
Саме це стало причиною того, що розмір Вашої пенсії після перерахунку не змінився.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x