15 справ щодо корупціонерів спрямувала прокуратура до суду за рік

15 справ щодо корупціонерів спрямувала прокуратура до суду за рік

У 2015 році слідчим відділом прокуратури Черкаської області здійснювалось досудове розслідування у кримінальних провадженнях різних категорій злочинів, підслідних органам прокуратури, від службових до загально-кримінальних, зокрема розслідувались справи стосовно посадовців високого рівня, суддів, правоохоронців, військовослужбовців. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Передусім у минулому році прокуратура області зосередила увагу на розслідуванні кримінальних правопорушень за фактами зловживання і перевищення влади, корупційних злочинів, у тому числі одержання неправомірної вигоди, та щодо організованих злочинних груп.

Із загальної кількості направлених до суду обвинувальних актів – 15 у кримінальних провадженнях з ознаками корупції (здебільшого за фактами отримання неправомірної вигоди працівниками правоохоронних органів), 1 – щодо організованої злочинної групи. Також до суду скеровано 2 обвинувальних акти за фактами вчинення працівниками правоохоронних органів тяжких злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням із бойовими припасами та 1 – жорстокого поводження з особою.

Особливу увагу слідчими прокуратури приділено розслідуванню злочинів, пов’язаних з подіями Революції Гідності. Так, серед скерованих до суду обвинувальних актів 10 – про кримінальні правопорушення, пов’язані з указаними вище подіями, у 1 кримінальному провадженні зазначеної категорії повідомлено про підозру судді одного із районних судів Кіровоградської області.

Загалом упродовж минулого року слідчими органів прокуратури розслідувано 562 кримінальних провадження, з яких 39 стосовно 51 особи скеровано до суду з обвинувальними актами, що майже вдвічі більше, ніж за 2014 рік.

У закінчених провадженнях до кримінальної відповідальності притягнуто 47 працівників правоохоронних органів, із яких 34 – органів внутрішніх справ, 3 – органів прокуратури, 3 – співробітників ДФС, 5 – працівників пенітенціарної служби тощо.

Робота за вказаним напрямом триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x