У Черкаському районі обговорять об’єднання громад

У Черкаському районі обговорять об’єднання громад

У суботу сільські голови Будища, Свидівка та Геронимівки, а також депутати відповідних місцевих рад зберуться у Свидівку, аби обговорити реформу децентралізації влади, якою передбачено об’єднання громад. Про це «Нова Доба» дізналася у Черкаській райдержадміністрації.

Як раціонально підійти до використання такого фінансового інструменту, як Державний фонд регіонального розвитку, стратегічного розвитку громад, фінансування мережі закладів освіти та охорони здоров’я, питання формування органів місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах, формування місцевих бюджетів, їх казначейського обслуговування та інших питань, пов’язаних зі становленням об’єднаних громад, присутнім розповість голова Асоціації сільських голів Черкаського району, а також керівник першої в районі об’єднаної громади Володимир Міцук.

– Процес становлення об’єднаних територіальних громад потребує тісної інформаційної взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування. Зі свого боку, представники райдержадміністрації теж надають консультації громадам щодо можливостей та переваг об’єднання, про повноваження, які матимуть, ресурси, які отримають, – наголошує керівник району Костянтин Омаргалієв. – Проте остаточне рішення залишається виключно за громадою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x