Черкаські рятувальники потурбувалися про безпечне Водохреща

Черкаські рятувальники потурбувалися про безпечне Водохреща

19 січня всі православні християни відзначатимуть одне з головних свят – Водохреща. В цей день люди йдуть до найближчих водойм для того, щоб набрати води, яка вважається цілющою, а найбільш сміливі, щоб очиститися від гріхів та відчути бадьорість духу навіть пірнають до крижаної купелі. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

З цих причин свято Водохреща справедливо викликає підвищену увагу з боку рятувальників, адже, як свідчить оперативна статистика, черкащани гинуть на водоймах області не лише влітку, але й у зимові місяці.

Для того, щоб зменшити загрозу, рятувальники області щорічно приймають участь у забезпеченні безпеки під час проведення цих заходів. Для цього спільно із органами місцевого самоврядування напередодні визначаються місця для купання, які додатково обстежуються фахівцями ДСНС та в разі необхідності до них вживаються додаткові заходи безпеки. Одним із найбільш ефективних заходів залишається роз’яснювальна робота під час рейдів місцями з масовим перебуванням людей.

Так, 15 січня співробітники Канівського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області провели профілактичний рейд серед жителів міста Канева. Громадянам, яких рятувальники зустрічали на своєму шляху, нагадали правила безпечної поведінки на льоду та під час відзначення свята Водохреща. Щоб люди краще засвоїли необхідні знання, рятувальники вручили їм тематичні листівки з основними правилами безпеки у зимовий період.

– Неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях, небезпечно розпочинати «хрещенські забави» без присутності представників служб порятунку і медичних працівників, а також купання дітей без нагляду батьків чи дорослих, – застерегли співробітники ДСНС. – У жодному разі не пірнайте у воду, заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Усім відвідувачам хрещенської купелі необхідно знати: після пірнання до холодної води потрібно перевдягнутися у теплий одяг і піти до теплого приміщення або до салону автомобіля, і обов’язково випити гарячого чаю.

Враховуючи усі можливі загрози, рятувальники роблять усе можливе, аби свято пройшло піднесено та яскраво, щоб усі охочі змогли не лише належно, а й безпечно вшанувати християнські традиції. Щоб у цей день не було трагедій, Управління ДСНС звертається до усіх громадян, які вирішили прийти до водойм, із проханням дотримуватися основних правил безпеки під час перебування на воді та кризі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x