Ліки для гіпертоніків будуть ще дешевші

Ліки для гіпертоніків будуть ще дешевші

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Документ розроблено Міністерством охорони здоров’я України враховуючи позитивні результати реалізації пілотного проекту в 2012–2013 роках та з метою його продовження у поточному році. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації.

Крім продовження терміну реалізації пілотного проекту, постановою передбачено відшкодування вартості аптекам за ліки, відпущені у грудні 2013 року, а також переміщення лікарського засобу з ІІ у І групу часткового відшкодування його вартості. Це сприятиме зниженню цін на такі ліки та підвищить рівень доступності та забезпеченості ними хворих.

На реалізацію пілотного проекту з держбюджету буде виділено 191,6 млн грн.

За словами головного позаштатного терапевта Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Володимира Казмірука, на Черкащині у рамках пілотного проекту було виписано майже 600 тис. рецептів, із них здійснено часткове відшкодування вартості лікарських засобів за більше ніж 331 тис. рецепт близько 270 тис. хворим у 440 аптечних закладах, задіяних у пілоті.

Як повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Надія Гетьман, для того, щоб стати учасником проекту, достатньо звернутися до лікаря поліклініки за місцем проживання й отримати рецепт на необхідні препарати. Придбати ліки за таким рецептом можна в будь-якій аптеці України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x