На вибори старости в Ірдині прийшли 46,7% місцевих жителів

На вибори старости в Ірдині прийшли 46,7% місцевих жителів

17 січня в селищі Ірдинь Черкаського району Черкаської області, відбулись вибори старости селища. Жителі Ірдиня обрали старосту, який тепер представлятиме їхні інтереси в Білозірській об\’єднаній територіальній громаді, до якої віднедавна входить селище. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОО КВУ.

Білозірська сільська об\’єднана територіальна громада утворена 26 серпня 2015 року. У складі громади 3 населених пункти — смт Ірдинь, село Білозір\’я та селище Баси.
25 жовтня 2015 року відбулись перші місцеві вибори Білозірської територіальної громади, на яких, головою ради громади був обраний Міцук Володимир, який до цього обіймав посаду сільського голови с. Білозір\’я. Також було обрано 26 депутатів від громади.
5 листопада 2015 року Білозірська сільська виборча комісія прийняла рішення про призначення перших виборів старости смт. Ірдинь. Кількість виборців в селищі – 683 особи. У селищі була створена одна дільнична виборча комісія.

Виборчий процес пройшов спокійно. Білозірська сільська і Ірдинська дільнична виборчі комісії достатньо добре підготувались до голосування. На посаду старости смт. Ірдинь були висунуті дві кандидатури. Олександр Максимов та Юрій Перевалов – обидва місцеві жителі. Олександр Максимов на момент висунення виконував обов’язки старости селища.

За інформацією директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської ОДА Пасічника С.Л., явка становила 46,7 % (319 з 683 виборців), що майже ідентично активності на останніх місцевих виборах в середньому по Черкаському району – 46,5%. Іноді навіть виникала невеличка черга за бюлетенями. Спостерігачі не зафіксували порушень під час голосування і підрахунку голосів.

Після закінчення голосування в 20-00 дільнична виборча комісія провела підрахунок голосів, за результатами якого більшість голосів отримав Олександр Максимов.
Попередні результати голосування: Максимов – 246 голосів (78,5%) Перевалов – 67 голосів (21,5%) Недійсних – 6.

Офіційні підсумки голосування встановить Білозірська сільська виборча комісія, на підставі протоколу підрахунку голосів Ірдинської дільничної виборчої комісії.

Довідково:
Відповідно до ст. 14-1 та ст.51 Закону України \”Про місцеве самоврядування в Україні\” у селах, селищах, визначених за рішенням місцевої ради об’єднаної територіальної громади, утвореної відповідно до Закону України \”Про добровільне об’єднання територіальних громад\”, за винятком її адміністративного центру, обирається староста на строк повноважень місцевої ради.

Староста є посадовою особою місцевого самоврядування.
Староста:
1) представляє інтереси жителів села, селища у виконавчих органах сільської, селищної, міської ради;
2) сприяє жителям села, селища у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування;
3) бере участь у підготовці проекту бюджету територіальної громади в частині фінансування програм, що реалізуються на території відповідного села, селища;
4) вносить пропозиції до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради з питань діяльності на території відповідного села, селища виконавчих органів сільської, селищної, міської ради, підприємств, установ, організацій комунальної форми власності та їх посадових осіб;
5) здійснює інші обов’язки, визначені Положенням про старосту.

Положення про старосту затверджується сільською, селищною, міською радою відповідної об’єднаної територіальної громади.
У Положенні визначаються права і обов’язки старости, порядок його звітності, інші питання, пов’язані з діяльністю старости.

Староста є членом виконавчого комітету ради об’єднаної територіальної громади за посадою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x