На Черкащині рятувальники ліквідували пожежу в гаражі

На Черкащині рятувальники ліквідували пожежу в гаражі

18 січня, о 1 годині ночі в селі Червона Слобода, на вулиці Пирогова, на території приватного домоволодіння виникла пожежа в гаражі. Про це «Нова Доба» дізналась в прес-службі ДСНС в Черкаській області.

Вогонь помітив господар, що вийшов на подвір`я. Побачивши, як вогонь поширюється покрівлею гаража, чоловік одразу зателефонував до Служби порятунку «101». Нажаль, ще до прибуття на місце події пожежно-рятувальних підрозділів вогонь встиг охопити приміщення, знищивши автопричіп та мопед «Сузукі», а також 2 велосипеда, які знаходилися в середині споруди.

Для ліквідації загорання залучалися рятувальники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда із села Леськи і спільними зусиллями впродовж 30 хвилин ліквідували загорання. Також вогнеборцям вдалося запобігти розповсюдженню вогню на розташовані поруч два житлові будинки.

Як з`ясувалося під час попередньої перевірки, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.
У зв’язку з цим Управління звертається до громадян з проханням дотримуватись вимог правил користування пічним опаленням, та нагадує основні заходи безпеки при використанні печей.

Забороняється:

• розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами;
• залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду;
• доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям;
• розташовувати меблі, шафи та інше обладнання біля печей, відстань має становити не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м;
• проводити топлення печей дровами довжина яких перевищує розміри топника;
• сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети;
• використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі;
• категорично забороняється закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар – це може призвести до отруєння чадним газом;
• влаштовувати в якості димової труби металеві та азбестові труби;
• виносити та викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будівель.
В опалювальний сезон не забувайте очищати димарі від сажі хоча б один раз на три місяці.

Не залишайте без нагляду затоплену піч чи плиту. Не залишайте малих дітей біля затопленої печі без нагляду дорослих. Палаючого вуглика, а інколи й іскри досить для того щоб скоїлося велике лихо. Зігрівайтеся безпечно! Адже від дотримання елементарних правил залежить безпека вашого життя!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x