Котеджі в Яблуневому передадуть АТОвцям після їхнього узаконення

Котеджі в Яблуневому передадуть АТОвцям після їхнього узаконення

Профільні департаменти міської ради в найкоротші терміни мають розробити юридично грамотний механізм передачі котеджних будиночків, що в мікрорайоні Яблуневому, учасникам антитерористичної операції. За таке протокольне доручення сесії під час засідання проголосувала більшість депутатів ради. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Нагадаємо, своїм розпорядженням від 31 грудня 2015 року міський голова Анатолій Бондаренко зупинив дію ухваленого на попередній сесії рішення «Про безоплатну передачу будівельних матеріалів, вкладених у будівництво об’єкту «Роботи з будівництва трьох котеджних будинків в м. Черкаси, мікрорайон Яблуневий, на розі вулиць Ватутіна і Рябоконя». За його словами, усі питання, які виносяться на розгляд ради, а особливо ті, що стосуються соціального захисту АТОвців та членів їх родин, мають бути ретельно підготовані.

– Інакше, у подальшому, ці будиночки, які ми передали бійцям АТО, вони просто не могли б узаконити, – сказав Анатолій Васильович.

Як пояснив заступник директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Руслан Алдаганов, «наразі це будівництво неможливо ввести в експлуатацію, оскільки відсутні документи на початок там будівельних робіт». Як варіант, він запропонував створити спільну депутатську комісію, яка б вивчила це питання та знайшла шляхи його вирішення. Утім, обранці не погодилися йти таким шляхом, мовляв, це лише затягнуло б вивчення проблеми.

– Депутатська комісія не дасть ніякого результату. Узаконити це будівництво можна тільки через суд та після сплати відповідного штрафу. Іншого способу немає, – наголосив депутат міської ради Павло Карась.

Із ним погодилася більшість колег по депутатському корпусу. Після нетривалого обговорення обранці вирішили дати доручення структурним підрозділам міськради (департаментам архітектури, містобудування та інспектування, а також управління справами та юридичного забезпечення), аби ті знайшли механізм, який би дозволив легалізувати будівництво та на законних підставах передати його АТОвцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x