Міський голова наклав вето на рішення про перейменування вулиць у Черкасах

Міський голова наклав вето на рішення про перейменування вулиць у Черкасах

Міський голова наклав вето на рішення міської ради про перейменування вулиць та провулків в обласному центрі. Відповідний документ розміщений на сайті міської ради.

Це рішення, ухвалене депутатами, передбачало перейменування шістьох вулиць і провулків міста: вул. Мініна і Пожарського, Піонерська, Сєдова, Чкалова, провулок Герцена та узвіз Клубний.

«Я рекомендував би топонімічній комісії та депутатському корпусу зосередитись на перейменуванні вулиць, назви яких містять явні ознаки комуністичного режиму. Таких, як Нижня Комсомольська, Чекістів, Червоноармійська, Радянська та багато інших… Загалом же в Черкасах маємо понад півсотні топонімів, які підлягають обов’язковому перейменуванню.

І, натомість – уважніше поставитись до назв вулиць, які, можливо, потрібно ретельніше дослідити з історичної точки зору та провести широке обговорення як у владних кабінетах, так і з громадою.

Ми не маємо права на помилку, адже назва – це не просто певна енергетика, а й історична достовірність. Тому не варто без широкого обговорення перейменовувати вулиці, назви яких не підпадають пакету законів про декомунізацію та викликають неоднозначну реакцію з боку громади, істориків та дослідників топонімів», – прокоментував своє рішення Анатолій Бондаренко.

Відзначимо, що 26 січня о 15.00 в приміщенні міськвиконкому (каб.206) відбудеться круглий стіл щодо перейменування об’єктів топоніміки міста Черкаси, які підлягають обов’язковому перейменуванню, за участі науковців, громадськості та ін. А до 21 січня кожен охочий може подати свої пропозиції чи зауваження у письмовій чи електронній формах до відділу підтримки громадянського суспільства: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 701; тел. 32-84-45, e-mail:vpgs-ck.ua@ukr.net.

Міський голова наклав вето на рішення про перейменування вулиць у Черкасах
Міський голова наклав вето на рішення про перейменування вулиць у Черкасах

Нагадаємо, на останній сесії міської ради депутати прийняли рішення про перейменування 6 топонімічних назв у місті. Зокрема, найбільше обговорень було навколо перейменування вулиці Сєдова в Новопречистенську.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x