На Черкащині вдалося уникнути масштабних ситуацій, спричинених негодою

На Черкащині вдалося уникнути масштабних ситуацій, спричинених негодою

За добу в наслідок ускладнення погодних умов рятувальники та комунальні служби області 35 разів залучалися до надання допомоги населенню ліквідації наслідків негоди.

Загалом, на території Черкащини, завдяки постійному моніторингу стану пожежної, техногенної безпеки, гідрометеорологічної обстановки попри суттєве ускладнення погодних умов, вдалося уникнути виникнення масштабних надзвичайних подій та ситуацій.

Водночас впродовж минулої доби, підрозділи Управління ДСНС та Облавтодору 35 разів ліквідовували затори, що виникали на автошляхах внаслідок погіршення погодних умов. У роботах з ліквідації наслідків негоди минулої доби брали участь 68 рятувальників та були задіяні 16 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Загалом під час виконання цих робіт із снігових заметів та кюветів було вивільнено 66 автомобілів, надано допомогу 110 громадянам.
У Золотоніському та Кам’янському районах до снігових заметів потрапили 4 автомобілі швидкої медичної допомоги, які поспішали на виклик. Завдяки оперативності співробітників районних підрозділів ДСНС автомобілі було оперативно вивільнені із заметів.

Водночас, у Кам’янському районі через сильні замети на автошляхах, бригада «швидкої допомоги» змогла потрапити до хворої у якої стався інсульт, лише за допомогою повнопривідного автомобіля місцевої пожежно-рятувальної частини. Незважаючи на попередження рятувальників про погіршення погодних умов, та загрозу потрапляння у замет, водії продовжують нехтувати застереженням і на власний ризик виїжджають на автошляхи.

Так, у Маньківському, Смілянському, Уманському районах рятувальниками спільно з працівниками райавтодорів із заметів було вивільнено 3 мікроавтобуси та автомобіль «ВАЗ». В салонах цих транспортних засобів на час допомоги перебували 17 громадян, 5-ро з яких діти.

У Чорнобаївському районі, рятувальникам за підтримки трактора місцевого СТОВ, так і не вдалось пробитися до автомобіля «ГАЗЕЛЬ» який застряг на польовій дорозі, за кілька кілометрів від села Придніпровське.

Водія було евакуйовано до пункту обігріву розташованому в пожежно-рятувальній частині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x