В області триває тренінг з навчальних систем LEGO Education

В області триває тренінг з навчальних систем LEGO Education

На базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників триває дводенний тренінг з навчальних систем LEGO Education.
Відкрила тренінг ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, яка відзначила актуальність упровадження навчальних технологій LEGO: «Потрібно, щоб цей проект мав продовження. Ми говоримо про продуктивну педагогіку – а впровадження LEGO Education є прикладом такої педагогіки. Сьогоднішні учасники тренінгу – це ті, хто мають розпочати цей проект, опікуватися ним і сприяти щоб його реалізація відбулася». «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.

Також ректор зазначила: «LEGO Education – це командна робота, саме тому в тренінгу взяли участь команди-представники у складі методистів методичних кабінетів, директорів та заступників директорів, вчителів інформатики, вчителів початкових класів навчальних закладів Черкащини, де вже упроваджується робототехніка на основі технологій LEGO».
«Наша область варта того, щоб у цьому проекті бути найуспішнішою, – резюмувала Наталія Миколаївна.
Директор компанії Пролего, офіційного дистриб’ютора інноваційної міжнародної навчальної програми LEGO Education в Україні, Оксана Стоєцька відзначила значну роль Черкащини, як першопрохідця у впровадженні систем навчання LEGO Education: «Черкаська область є першою в Україні, що має цілу мережу шкіл, які будуть навчати за програмою LEGO Education. Я не перебільшую, але на вас дійсно велика відповідальність за впровадження цієї системи, за її результати».
«LEGO – це розвиток креативності, розвиток підходів до вирішення нестандартних ситуацій. LEGO – це гра протягом всього життя, адже об’єднує дітей та дорослих. Цим варто займатися, адже це майбутнє наших дітей, наше майбутнє. Ці технології у всьому світі номер один», – наголосила представник компанії.

Також Оксана Стоєцька, здійснила презентацію еволюції технологій LEGO та представила команду тренерів програм компанії Пролего, які здійснюють навчання вчителів з технологій LEGO на місцях.
Інноваційні навчальні технології презентували представники компанії Пролего. Так, огляд програми FIRST LEGO League, у якій беруть участь більше 400 тис. дітей та 200 тис. наставників здійснив її куратор Максим Савченко.
Оксана Сущенко, методист напрямку «Початкова робототехніка WeDo: математика, наука» компанії Пролего, окреслила основи початкової робототехніки, зокрема, конструювання та програмування простих моделей роботів.
Марина Соловйова, головний методист компанії Пролего, ознайомила учасників тренінгу з наборами LEGO, пояснивши функціональні характеристики та шляхи застосування в конструюванні.
Учасники тренінгу мали можливість власноруч випробувати потенціал наборів LEGO.
Як зазначають учасники тренінгу, навчання видалося надзвичайно цікавим та корисним.

Довідково:
Всесвітньо відома датська компанія LEGO у 1980 році заснувала окремний підрозділ LEGO Education, який розпочав свою діяльність у сфері освіти, співпрацюючи з відомими експертами у розвитку науки, технології, психології. За цей час було розроблено цілісну концепцію навчання для дітей віком до 16 років. Діяльність LEGO Education спрямована на стимулювання у дітей творчих навичок, створення проектних робіт, навчання співпраці у команді.
На сьогодні програма LEGO Education впроваджена більш ніж у 40 країнах світу. LEGO освіта спрямована на стимулювання у дітей творчих навичок, командної співпраці, створення проектних робіт, залучення дітей до участі у олімпіадах і конкурсах.
Основною метою діяльності компанії Пролего є надання українським дітям найсучасніших методів та засобів навчання, які б заклали надійну основу для їхнього подальшого успішного життя.
Управління освіти і науки облдержадміністрації надає всебічну підтримку в упровадженні навчальних систем LEGO Education на Черкащині. Так, вже в чотирьох школах області, а саме – Смілянській ЗОШ № 7, Золотоніській гімназії ім. С.Д. Скляренка, Гельмязівській ЗОШ Золотоніської районної ради, Сигнаївському НВК Шполянської районної ради, – розпочато навчання з використанням вищезазначених навчальних систем.
Водночас управлінням здійснюється підготовча робота для подальшого впровадження навчальних систем LEGO Education.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x